« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
DO 17. TRAVNJA

U Sinju otvoren Prvi festival znanosti

U dvorani franjevačkog samostana predavanja će održati 12 hrvatskih znanstvenika svjetskoga glasa, poput Ivana Đikića ili Vladimira Paara

Prof. dr. Ivan Đikić
Prof. dr. Ivan Đikić (Nikola Vilić/Cropix)
Više o

Ivan Đikić

,

Davor Pavuna

,

Vladimir Paar

,

Danica Ramljak

,

Prvi festival znanosti

,

Sinj Festival znanosti

,

Nenad Trinajstić

Ravnateljica Instituta Ruđera Boškovića dr. Danica Ramljak i sinjski gradonačelnik Ivica Glavan danas su u Sinju otvorili Prvi festival znanosti na kojem će do subote, 17. travnja, poznati znanstvenici održavati predavanja.

Istaknula je kako je skup važan za Hrvatsku jer su organizatori festivala omogućili da se na jednome mjestu sastanu svjetski poznati znanstvenici.

"Nije slučajno da se ovaj skup događa upravo u Sinju jer više od 40 svjetski poznatih znanstvenika ima sinjske korijene", ustvrdila je dr. Danica Ramljak.

Festival će se održavati do subote, a 12 hrvatskih znanstvenika svjetskoga glasa, poput prof. dr. Ivana Đikića, prof. dr. Davora Pavune, akademika Nenada Trinajstića i Vladimira Paara i drugih, svaki će dan u dvorani franjevačkog samostana u Sinju održavati predavanja s popularnom znanstvenom temom po vlastitom izboru.

Znanstvenici će u sinjskim srednjim školama predavati i na satovima kemije, biologije i fizike. Zadnjeg dana održat će se kviz za srednjoškolce "Što mi daje znanost".

Organizatori festivala su studenti Mislav Cvitković i Mate Jagnjić. (hina/metro-portal)

12.04.2010. 16:58:36
Novi komentar
nužno
nužno