« Hrvatska
objavljeno prije 16 godina

U Rijeci jučer otvoreni novi bazeni

Jučer je u Rijeci otvoren kompleks novih gradskih bazena Kantrida.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je održao obećanje i skočio obučen u bazen.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je održao obećanje i skočio obučen u bazen. (Željko Šop, CROPIX)
Više o

bazen Kantrida

,

Vojko Obersnel

,

municipalne obveznice

U projekt je uloženo 235 milijuna kuna, a prvi se, kako je obećao, okupao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. U programu otvaranja nastupile su riječke sinkro plivačice, te je otvoren krov bazena uz vizualne efekte i vatromet.

Na svečanosti su bili predstavnici gradske i područne uprave Hrvatskog olimpijskog odbora, sportaši i predstavnici osiguravateljskih kuća, investicijskih fondova, tvrtki i drugih koji su kupnjom municipalnih obveznica poduprli gradnju bazena.

Grad Rijeka financirao je najveći dio gradnje novih bazena izdavanjem municipalnih obveznica od ukupno 180 milijuna kuna u tri tranše.

U novom kompleksu bazena, koji je prvi veći sportski objekt sagrađen u Rijeci nakon 30 godina, bit će 25-metarski bazen i manji bazen za neplivače.

Nakon otvaranja počet će rekonstrukcija postojećega 50-metarskog bazena, a zatim će se graditi i novi bazen za skokove u vodu. Ta dva bazena bi trebala biti dovršena najkasnije u prvom tromjesečju 2009. godine.

Uz kompleks bazena su sagrađeni garaža, sunčalište, ugostiteljski objekti, fitnes centar i info punkt, a iduće godine bit će uređena i obližnja plaža.

Prvo veće natjecanje bit će Međunarodni plivački miting na jesen, a u prosincu će se održati 12. prvenstvo Europe u 25-metarskim bazenima.

Osim toga, ove će se godine u Rijeci proslaviti stotinu godina organiziranog plivanja, te stota obljetnica Plivačkog sportskog društva "Primorje". (HINA)

25.07.2008. 09:56:07
Novi komentar
nužno
nužno