« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
VELIK ODAZIV

U prvih pet dana prikupljeno 62 posto potpisa za referendum

Prikupljanje potpisa za referendum protiv izmjena Zakona o radu i drugi Svesindikalni Sabor predstavljaju "buđenje hrvatskih građana" koji ponovno počinju vjerovati u sebe

(Cropix)
Više o

referendum

,

peticija

,

Zakon o radu

Poručili su to danas sindikalni čelnici na skupu pred tisuću sindikalaca u Studentskom centru.U prvih pet dana prikupili smo već 62 posto od potrebnih 450 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma, a naša akcija poprima razmjere plebiscita građana koji jasno iskazuju nezadovoljstvo stanjem u društvu, ustvrdio je koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević.

Velik odaziv građana, koji po velikoj vrućini u redovima stoje da bi se potpisali na zahtjev za referendumom, poruka je Vladi i poslodavcima da napokon preuzmu odgovornost za rezultate svojega rada, rečeno je na skupu.

To je i poruka sindikatima da se ujedine u borbi za zaštitu radničkih prava, istaknuli su sindikalni čelnici često prekidani pljeskom i povicima odobravanja. Na veliki pljesak naišao je i prijedlog predsjednika Sindikata energetike, kemije i nemetala Ivana Tomca za organiziranjem općeg štrajka u zemlji. (hina/metro-portal)

14.06.2010. 14:57:59
Novi komentar
nužno
nužno