« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
RJEŠENJE DVOJBI

Sindikati istupili iz pregovora, Kosor ih zove natrag

POGLEDAJTE VIDEO - Ozren Matijašević, čelnik Hrvatske udruge sindikata, na konferenciji za medije potvrdio je da istupaju zbog izjave premijerke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

sindikati

,

Jadranka Kosor

,

pregovori

,

Zakon o radu

Izjavu Jadranke Kosor su ocijenili kao manipulaciju jer su se dogovorili da prije pregovora neće ništa govoriti u javnosti. Premijerka je pak pozvala danas ponovno sindikate na razgovore oko izmjena Zakona o radu (ZOR) te najavila amandmane na izmjene ZOR-a na tragu onoga što su iznosili sindikati.

"Pozivam predstavnike sindikata da se okupe u resornom ministarstvu gospodarstva da pogledaju amandmane što vlada nudi na tragu njihovih dvojbi", kazala je Kosor na konferenciji za novinare na kojoj je predstavila što je sve do sada učinjeno na provedbi programa gospodarskog oporavka.

Premijerka je kazala da je pravo sindikata da organiziraju potpisivanje prijedloga za referendum ali da se nijednim tim potpisom stvari neće same promijeniti na bolje. Premijerka je izrazila je zadovoljstvo što i predsjednik Republike Ivo Josipović poziva na dijalog kojim se i jedino mogu naći rješenja.

Sindikati svakako moraju biti odgovorni za trenutak u kojem se Hrvatska nalazi, odgovorni za to hoće li sutra biti za plaće, mirovine, socijalna davanja, kazala je Kosor, poručivši da će Vlada učiniti sve da ne dođe u pitanje isplata prije svega mirovina.

"Mislim da je krivi zaključak da ovo prerasta u referendum protiv Vlade", rekla je premijerka odgovarajući na novinarsko pitanje oko prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma. Premijerka je ocijenila kako se program gospodarskog oporavka ostvaruje dobro, Vlada čini sve da se provede u cijelosti jer ćemo samo tako savladavati i dalje velike probleme, istaknula je.

I dalje ima razloga za zabrinutost, ali i za optimizam ako se program provede na čemu će Vlada ustrajati, istaknula je Kosor napominjući da će već od 1. srpnja, temeljem izmjena poreza na dohodak i ukidanja prve stope kriznog poreza, milijun i pol ljudi u Hrvatskoj imati veća primanja. (hina/metro-portal/infopunkt)

14.06.2010. 14:40:02
Novi komentar
nužno
nužno