« Fun
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

U Mumbaiju zabranili trubljenje

U indijskoj metropoli, u povodu Svjetskog dana zdravlja, proglasili dan bez trubljenja u prometu

Policija upozorava da prometna buka narušava zdravlje ljudi
Policija upozorava da prometna buka narušava zdravlje ljudi
Više o

Indija

,

Mumbai

,

Svjetski dan zdravlja

Indijsko poslovno središte Mumbai, kako se sada službeno zove Bombaj,   Svjetski je dan zdravlja proglasio danom bez trubljenja u prometu.

Prometna policija Mumbaija stoga je zatražila od vozača, osobito motociklista i taksista, da danas izbjegavaju uporabu truba jer zagađenje bukom narušava zdravlje ljudi.

Mumbai, s otprilike milijun i pol vozila, ima vrlo gust promet s čestim prometnim čepovima.
Policija ističe kako je njihova kampanja usmjerena na edukaciju vozača koji tijekom vožnje cijelo vrijeme trube,  pa čak i u zonama u kojima bi trebao vladati mir i tišina poput bolnica, obrazovnih ustanova i sudova.

Vozači, oprez!Mumbai ima gust promet i česte prometne čepove, pa vozači tijekom vožnje neprestano trube, čak i u zonama gdje treba vladati mir. Policija je zbog ‘dana bez trubljenja’ angažirala dvije tisuće dobrovoljaca koji će paziti da vozači poštuju propis. 

U poruci objavljenoj na svojoj internetskoj stranici, prometna policija je rekla da će na dan bez trubljenja rasporediti dvije tisuće dobrovoljaca, među kojima su učitelji, djeca i aktivisti nevladinih organizacija, na strateške točke i ulaze grada, a koji će držati znakove s nacrtanom polomljenom trubom.

Na uočljiva mjesta u gradu postavljeni su plakati,  a znakovi zabrane trubljenja postavljeni su na autobusima i autobusnim stajalištima.

Lokalna radiopostaja će tijekom cijelog dana emitirati program posvećen etici sigurne vožnje, najavljuje se na internetskim stranicama prometne policije Mumbaija.  (HINA)

06.04.2008. 22:29:24
Novi komentar
nužno
nužno