objavljeno 06.04.2008. 22:29:24

U Mumbaiju zabranili trubljenje

U indijskoj metropoli, u povodu Svjetskog dana zdravlja, proglasili dan bez trubljenja u prometu

Policija upozorava da prometna buka narušava zdravlje ljudi
Policija upozorava da prometna buka narušava zdravlje ljudi

Indijsko poslovno središte Mumbai, kako se sada službeno zove Bombaj,   Svjetski je dan zdravlja proglasio danom bez trubljenja u prometu.

Prometna policija Mumbaija stoga je zatražila od vozača, osobito motociklista i taksista, da danas izbjegavaju uporabu truba jer zagađenje bukom narušava zdravlje ljudi.

Mumbai, s otprilike milijun i pol vozila, ima vrlo gust promet s čestim prometnim čepovima.
Policija ističe kako je njihova kampanja usmjerena na edukaciju vozača koji tijekom vožnje cijelo vrijeme trube,  pa čak i u zonama u kojima bi trebao vladati mir i tišina poput bolnica, obrazovnih ustanova i sudova.

Vozači, oprez!Mumbai ima gust promet i česte prometne čepove, pa vozači tijekom vožnje neprestano trube, čak i u zonama gdje treba vladati mir. Policija je zbog ‘dana bez trubljenja’ angažirala dvije tisuće dobrovoljaca koji će paziti da vozači poštuju propis. 

U poruci objavljenoj na svojoj internetskoj stranici, prometna policija je rekla da će na dan bez trubljenja rasporediti dvije tisuće dobrovoljaca, među kojima su učitelji, djeca i aktivisti nevladinih organizacija, na strateške točke i ulaze grada, a koji će držati znakove s nacrtanom polomljenom trubom.

Na uočljiva mjesta u gradu postavljeni su plakati,  a znakovi zabrane trubljenja postavljeni su na autobusima i autobusnim stajalištima.

Lokalna radiopostaja će tijekom cijelog dana emitirati program posvećen etici sigurne vožnje, najavljuje se na internetskim stranicama prometne policije Mumbaija.  (HINA)

06.04.2008. 22:29:24
http://m.metro-portal.hr/u-mumbaiju-zabranili-trubljenje/5430/