« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
CRVENI CIKLUS

U Lisinskom 2. ožujka koncert uspješnih mladih glazbenika

Nastupit će mladi i uspješni rumunjski dirigent Ignat Mihnea, te pijanist i skladatelj Bruno Vlahek

Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Bruno Vlahek

,

Ignat Mihnea

U Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije 2. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će mladi i uspješni rumunjski dirigent Ignat Mihnea, te pijanist i skladatelj Bruno Vlahek, s programom Čajkovskog, Rahmanjinova, Enescua te praizvedbom 1. Simfonije Srećka Bradića, djela napisanog na narudžbu Zagrebačke filharmonije, izvijestila je danas Filharmonija.

Dirigent Ignat Mihnea studirao je klavir, a zatim skladanje i orkestralno dirigiranje na Nacionalnom sveučilištu za glazbu u Bukureštu. Dirigirao je Nacionalnim simfonijskim orkestrom Irske, Nacionalnim orkestrom Radio Rumunjske, Simfonijskim orkestrom Bilbao i skoro svim filharmonijskim orkestrima iz Rumunjske. Trenutno završava svoju sedmu sezonu kao glazbeni direktor Filharmonijskog orkestra Sveučilišta Alicante u Španjolskoj.

Bruno Vlahek, dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika u 2010., jedan je od najistaknutijih i najsvestranijih hrvatskih glazbenika nove generacije. Koncetrirao je u prestižnim dvoranama kao što su Palau de la Musica u Barceloni, Akademija Liszt Ferenc u Budimpešti, Auditorio Nacional u Madridu, Gasteig u Muenchenu, Mozarteum Salzburg, Tel Aviv Museum of Art te u mnogim drugim glazbenim centrima i na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nagrađen je na natječajima za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a notni zapisi njegovih skladbi izdani su dosad u Velikoj Britaniji i SAD-u.

Imajući na umu da mu je tek 26 godina, svestranost koju pokazuje u svom glazbenom djelovanju uistinu je impozantna, stoji u obavijesti Zagrebačke filharmonije.

27.02.2012. 16:42:33
Novi komentar
nužno
nužno