« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DO KRAJNOSTI

U Kerempuhu održana premijera predstave 'O medvjedima i ljudima'

Predstava je, kako naglašava autor Saša Anočić, saga o malim ljudima kojima je borba za opstanak postala svakodnevica

(Kerempuh)
Više o

Kerempuh

,

Saša Anočić

,

O Medvjedima i ljudima

U zagrebačkom kazalištu "Kerempuh" večeras je praizvedena predstava "O medvjedima i ljudima" redatelja i autora teksta Saše Anočića, što je ujedno i prva ovogodišnja premijera tog kazališta.

Predstava "O medvjedima i ljudima" je, kako naglašava autor, saga o malim ljudima kojima je borba za opstanak postala svakodnevica i koji, baš poput medvjeda, mogu postati ili umiljati ili najkrvožednije zvijeri kad ih ožiljci i vidljiva oštećenja nagone da napadaju i urliču, pate i tuku ili pak da se smiju i vole. U predstavi sve ide do krajnosti - nimalo se ne skrivaju ni petparački humor niti naglašena pokazivanja snažnih emocija.

Gledatelji prate četrnaest likova, odnosno osam priča koje se ubrzo povežu, a pokušaj su rekonstrukcije jednog novinskog članka iz "crne kornike" gdje je objavljeno kako je u jednoj banci aktivirana bomba pa su "zbog kredita od 12.000 kuna stradale nevine žrtve".

Glumci u predstavi su Ivan Đuričić, Luka Petrušić, Nina Erak - Svrtan, Tarik Flipović, Nera Stipičević, Mario Mirković, Anita Matić Delić, Linda Begonja odnosno Ivana Roščić te Hrvoje Kečkeš.

Za glazbu su bili zaduženi Mario Mirković i Chishche Lishche, scenograf je Miljenko Sekulić, kostimografkinja Danica Dedijer, oblikovatelj svjetla Olivije Marečić, pomoćnica redatelja Pavlica Bajsić, pomoćnik scenografa Davor Prah, a pomoćnica kostimografkinje Ivana Filipović.

Redatelj predstave i autor teksta Saša Anočić rođen je 1968. u Osijeku gdje je diplomirao glumu na Akademiji dramske umjetnosti. 2001. prelazi u Zagreb, i to prvo u ZKM, a potom u Kazalište Trešnja u kojem je od 2009. i ravnatelj. U kazalištu Trešnja ostvaruje brojne zapažene uloge, a vremenom se počinje baviti i kazališnom režijom. Za sada je najveći uspjeh kod publike i kritike postigao predstavom "Kauboji" u Teatru Exit.

Nakon režije "Kad se mi mrtvi pokoljemo" Nine Mitrović, "O medvjedima i ljudima" je druga predstava koju Saša Anočić realizira u Kazalištu "Kerempuh". (hina/metro-portal)

12.04.2010. 00:29:44
Novi komentar
nužno
nužno