« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U Keniji pronađen brat Baracka Obame

U siromaštvu i s tek dolarom na mjesec polubrat ne želi pričati o svojoj obitelji.

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

George hussein Onyango Obama

,

Obamin polubrat

Talijansko izdanje časopisa Vanity Fair objavilo je da je pronašlo Georgea Husseina Onyangoa Obamu (26) koji živi u kolibi u Hurumi, predgrađu Nairobija.

To je najmlađi polubrat mogućeg američkog predsjednika koji je nerado odlučio istupiti u javnost. Obama zna za svog brata, štoviše dva su se puta susreli. Prvi puta kada je George imao pet godina i posljednji puta za vrijeme Barackove turneje po istočnoj Africi kada je posjetio i Nairobi, prije dvije godine. Senator Obama spominje dječaka i u svojoj autobiografiji.

"Nitko ne zna tko sam ja. Živim ovdje s manje od dolara mjesečno“, tvrdi George.

Kako tvrdi poznati časopis mladić živi prema zapadnim standardima u nemogućim uvjetima. Njegova je koliba tek površine šest kvadrata, a jedina poveznica s bratom je njegova slika među nogometnim plakatima obljepljenima zidom kolibe.   

Otac im je zajednički, Barack Hussein Obama, međutim, Georgeova majka zove se Jael. "Živim kao pustinjak, nitko ni ne zna da postojim“, kaže George. Dodaje kako u razgovorima s prijateljima ni ne spominje srodnost s američkim demokratskim senatorom. "Ako netko spomene moje prezime, ja mu kažem kako nismo u srodstvu. Sramim se", kaže.

21.08.2008. 10:29:02
Novi komentar
nužno
nužno