« Film
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Špica u gradu na četiri rijeke

U Karlovcu počeo Four River Film Festival

Četrnaesta filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival otvoreni su večeras u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Four River Film Festival

Večeras su započele su prve projekcije, a do nedjelje 13. rujna, u glavnom programu bit će prikazano ukupno 79 filmova od čega je 45 inozemnih.

Na svečanosti otvorenja revije i festivala Vera Robić-Škarica je u ime Hrvatskog filmskog saveza dobrodošlicu poželjela svima od 158 sudionika. Osim domaćih autora na Four River Film Festivalu sudjeluju i autori iz SAD-a, Engleske, Belgije, Danske, Njemačke, Kanade i Bangladeša.

Najbolji filmovi bit će proglašeni u nedjelju, posljednjeg dana revije i festivala, i to u kategorijama animirani, dokumentarni, igrani film.

U žiriju su Joško Marušić, autor animiranih filmova i karikaturist, filmska kritičarka Diana Nenadić, glumica Zrinka Cvitešić, te Andrei Descalescua, autor iz Rumunjske i Ahmed Muztaba Zamal, filmski stručnjak iz Bangladeša.

Simboličnim rezanjem filmske vrpce festival je otvorio prošlogodišnji dobitnik Grand Prix nagrade Bojan Perić iz Gunje.

U ime pokrovitelja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, Hrvatskog audio-vizualnog centra Karlovačke županije i Grada Karlovca uspješan rad svima poželjela je Hrvojka Božić, pročelnica za prosvjetu i kulturu Grada Karlovca.

Član selekcijskog tima, animator Vjekoslav Živković, podsjetio je kako je festival izrastao iz rada video-družine Gimnazije Karlovac koja je s radom započela prije deset godina. Napomenuo je kako se tada ni on ni nitko drugi nije mogao nadati tako uspješnom radu video družine.

Izvor: Hina

10.09.2009. 21:49:03
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    03.01.2010. 07:17
    bas onda kad nisam moga doć :(
Novi komentar
nužno
nužno