« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
EUFORIJA

U Josipovićevom stožeru oduševljenje, u Bandićevom bez ozbiljnih komentara

POGLEDAJTE VIDEO - slavi se u stožeru Ive Josipovića, a DIP i USKOK prozivaju se u Bandićevom stožeru

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Milan Bandić

,

Igor Dragovan

,

Nenad Stazić

,

Mirando Mrsić

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

,

drugi krug

Rezultati izlaznih anketa, po kojima SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović vodi na izborima s osvojenih 64,6 posto glasova, u njegovom je izbornom stožeru popraćen s gromoglasnim pljeskom i skandiranjem "Ivo! Ivo!".

Direktor Josipovićeve kampanje Mirando Mrsić novinarima je rekao kako izlazne ankete ukazuju da će Josipović, kao i aktualni predsjednik Stjepan Mesić dva puta ranije, iz stožera u Novinarskom domu preseliti na Pantovčak.

"Hrvatska je izabrala novu, modernu državu u kojoj vlada red, rad i poštenje. Ovo je bio svojevrstan referendum na kojemu se odlučivalo između proeuropske i one druge Hrvatske, koje se baš ne bi htjeli sjećati", poručio je Mrsić.

Istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan Josipovićevom kampanjom, koja je, kaže, bila civilizirana i pokazala kakvog predsjednika Hrvatska treba imati. No, izrazio je žaljenje što je Josipovićev protukandidat Milan Bandić "išao s prljavom kampanjom koja je ukaljala ove izbore, ali birači su rekli što o tome misle".

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su glasovali za SDP-ova kandidata. Velika razlika u rezultatima dvojice kandidata, koji proizlaze iz izlaznih anketa, za Dragovana nije neočekivana.

Član Josipovićevog izbornog stožera Nenad Stazić ocijenio je, pak, da je negativna kampanja koja se u zadnjih nekoliko dana vodila protiv Josipovića okrenula protiv Bandića. "Građani su pokazali da žele uljuđenu i europsku Hrvatsku", dodao je.

U Novinarski dom pristižu članovi SDP-a i Josipovićevi simpatizeri, a doznaje se da će Ivo Josipović u stožer doći oko 20,30 sati, prvu put će se obratiti oko 21,50 sati, a poruka biračima očekuje se nakon ponoći.

Ljuština bi bio zadovoljniji da je situacija obrnuta

Direktor kampanje nezavisnog kandidata Milana Bandića Duško Ljuština nije želio "ozbiljno komentirati" prve izlazne ankete predsjedničkih izbora premda je kazao kako bi bio zadovoljniji da je situacija obrnuta.

Istaknuo je kako je po prvi puta u povijesti Hrvatske jedan neovisni kandidat ostvario tako dobar rezultat i ušao u drugi krug, ostaviviši iza sebe 10 kandidata. Ustvrdio je i da su se u izbornu kampanju uključile državne institucije, a riječ je o Državnom izbornom povjerenstvu i USKOK-u, što je, kako kaže, nedopustivo.

Na pitanje misli li da će se protiv Milana Bandića nakon ovih izbora povlačiti neke istrage i tužbe, Ljuština odgovara: ''Ma kakve istrage!''

"Gotovo je kada DIP kaže da je gotovo", poručio je glasnogovornik kampanje Nedžad Haznadar. "Milan Bandić je u prvom krugu imao nekoliko protukandidata, a i u drugom krugu nije mu ostao samo jedan već cijela stranka i predsjednik Republike", ustvrdio je Haznadar.

Milan Bandić dosad se nije pojavio u stožeru, a u sam stožer podršku mu je ovaj put došlo dati i osjetno manji broj simpatizera. (hina/metro-portal)

10.01.2010. 19:57:04
Novi komentar
nužno
nužno