« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

U Croatiu Airlines stižu novi 'bombarderi'

Croatia Airlines uskoro će biti bogatija za dva zrakoplova Bombardier Q400 NextGen

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Croatia Airlines

,

Bombardier Aerospace

,

obnova flote

,

Bombardier Q400 NextGen

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i tvrtka Bombardier Aerospace potpisali su ugovor prema kojem Croatia Airlines od tog kanadskog proizvođača zrakoplova naručuje dva zrakoplova Bombardier Q400 NextGen, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

U priopćenju se podsjeća da je hrvatska zrakoplovna tvrtka prošle godine potpisala ugovor s Bombardier Aerospaceom o nabavi četiriju zrakoplova Dash 8-Q400, uz opciju nabave još dva te da je ta opcija potpisom ugovora i potvrđena. Također, Croatia Airlines je otvorio mogućnost nabave još četiri zrakoplova Bombardier Q400 NextGen.

Croatia Airlines u svojoj floti već ima dva nova zrakoplova Dash 8-Q400, a uz njih i osam zrakoplova Airbus (četiri A319 i četiri A320) te dva ATR-a 42.

S obzirom na cijenu zrakoplova Q400 NextGen, objavljena vrijednost narudžbe iznosi otprilike 57 milijuna dolara, a ako se realiziraju sve četiri dodatne opcije, vrijednost može iznositi do 180 milijuna dolara, kaže se u priopćenju.

U Croatia Airlinesu uvjereni su da će nabavom novih zrakoplova učvrstiti poziciju regionalnog lidera u jugoistočnoj Europi te istodobno dodatno pridonijeti povezivanju Hrvatske sa svijetom i jačanju hrvatskoga gospodarstva. (metro-portal/hina)

22.09.2008. 14:25:18
Novi komentar
nužno
nužno