« Svijet
objavljeno prije 14 godina
ORUŽJE

U Beogradu podignuta optužnica protiv supruge Ratka Mladićeva

Oružje je Bosiljki Mladić oduzeto u prosincu 2008. u trećoj premetačini njihove kuće u Banovu brdu u Beogradu

(Wikipedia)
Više o

Haški sud

,

Beograd

,

Ratko Mladić

,

posjedovanje oružja

,

recept coca cola

Protiv supruge najtraženijeg haaškoga bjegunca Ratka Mladića, Bosiljke Mladić, tužiteljstvo u Beogradu podignulo je optužnicu zbog nedozvoljenog držanja oružja, piše u subotu beogradski dnevnik Večernje novosti.

Bosiljka Mladić tereti se da je bez dozvole držala u svojoj kući četiri pištolja sa nekoliko desetina metaka, automat i lovačku pušku, navodi taj list.

U izjavi s početka lipnja, nakon što je Bosiljka Mladić privedena sudu na ispitivanje, odvjetnik Mladićeve obitelji Miloš Šaljić naveo je da je sporno oružje oduzeto prosinca 2008. u trećoj premetačini njihove kuće u beogradskome naselju Banovu brdu, te privođenje ocijenio "osvetom države i pritiskom na obitelj otkako je najavila da će tražiti da Mladić bude proglašen mrtvim".

Nakon što je sredinom lipnja Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnio zahtjev da Mladić bude proglašen mrtvim, u izjavi za Hinu Šaljić je kazao kako se Mladićeva obitelj na taj korak odlučila uzimajući u obzir činjenicu da o Mladiću već sedam godina nema nikakvih informacija te da je on imao ozbiljne zdravstvene probleme zbog kojih ne bi mogao preživjeti bez ozbiljne medicinske njege.

>>Haaški sud radit će dulje zbog Mladićevih dnevnika

Predsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić srbijanskoj agenciji Beta kazao je tada kako podnošenje zahtjeva Mladićeve obitelji neće utjecati na potragu za Mladićem te dodao da srbijanske vlasti ne žele ulaziti u motive odvjetnika i Mladićeve obitelji, kao što ne mogu, neće i ne žele utjecati na pravosudne organe koji će odlučivati o zahtjevu.

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid.

Zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem optužen je za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja oko 8000 Bošnjaka i za 43-mjesečnu opsadu Sarajeva.

Mladić je još u bijegu, a Karadžić je uhićen u Srbiji u srpnju 2008. i u pritvoru je u Den Haagu.(hina/metro-portal)

10.07.2010. 16:06:04
Novi komentar
nužno
nužno