« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KUP KONTINENATA

Tyson Gay dolazi u Split!

Čovjek koji je ove sezone istrčao 9.78 sekundi na 100m, te nakon dvije godine pobijedio Usaina Bolta bit će jedna od glavnih zvijezda Kupa kontinenata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Split

,

atletika

,

Tyson Gay

,

Kup kontinenata

Sjajni američki sprinter Tyson Gay nastupit će na Kupu kontinenata, koji se održava 4. i 5. rujna u Splitu. Jedan od najbržih ljudi na svijetu i vlasnik najboljeg ovosezonskog rezultata na 100m trčat će na Poljudu u subotu, 4. rujna, kao član štafete tima Amerika na 4x100m, objavili su u nedjelju organizatori Kupa kontinenata. Čovjek koji je ove sezone istrčao 9.78 sekundi na 100m, te nakon dvije godine pobijedio Usaina Bolta bit će jedna od glavnih zvijezda Kupa kontinenata.

"Vrlo smo sretni što možemo objaviti da Tyson Gay dolazi u Split. Uložili smo mnogo napora da ga dovedemo na Kup kontinenata i nakon nekoliko razgovora najbrži čovjek sezone pristao je na dolazak na Poljud. Svi znamo da se radi o jednom od najvećih atletičara današnjice", rekao je direktor Kupa Siniša Ergotić. S obzirom da nije nastupio na nacionalnom prvenstvu SAD-a, što je bio uvjet da izbori poziv u selekciju Amerike, fantastični američki sprinter neće nastupiti na 100m i 200m, već u štafeti 4x100m, posljednjoj disciplini prvog dana natjecanja.

"Spektakl na Poljudu je u svakom slučaju zajamčen, siguran sam kako će cijeli svijet uživati u lijepoj priči koju smo pripremili. Dolazak Tysona Gaya šlag je na tortu naših napora da Kup kontinenata svima ostane u dubokom sjećanju", dodao je Ergotić. Gay će u Split stići u četvrtak, nakon što u srijedu nastupi na atletskom mitingu World Challenge Zagreb 2010, popularnom "Hanžekovićevom memorijalu". Tyson Gay u nedjelju oko 20.00 sati stiže u Zagreb, a u ponedjeljak će u 11 sati biti na na konferenciji za novinare u hotelu Panorama.

29.08.2010. 16:23:00
Novi komentar
nužno
nužno