« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
slaba zarada

Twitter nije uspješan kao što se mislilo

Novi statistički pokazatelji upućuju na to da je prošao boom na poznatoj društvenoj mreži

Fotografija vijesti
Više o

Twitter

,

vrijednost Twittera

,

zarada Twitter

Pošto Twitter izbjegava s javnošću podijeliti svoje službene poslovne podatke, često je predmet analize drugih poduzeća. Blog koji se bavi tehnologijama „Techcrunch" izažao je tako s detaljnim statističkim podacima o servisu mikroblogova.

Ključna izvaja koja proizlazi iz analize je da Twitter nije tako uspješan kao što se pokušava prikazati te da u mnogim kategorijama bilježi vrlo loše rezultate.

Iako mjesečno dobiva oko osam milijuna novih korisnika, taj broj je u stalnom padu od lipnja ove godine. Twitter trenutno ima ukupno oko 52 milijuna korisnika, ali 38% njih ih nikada nije poslalo tzv. tweet odnosno poruku putem mikobloga.

Statistika pokazuje da postoji velika vjerojatnost da će korisnici koji dva tjedna nakon prve prijave i dalje koriste Twitter, ostati vjerni toj društvenoj mreži te da osobe koje se jednom počnu redovito služiti tweetovima najčešće to čine kroz dugo razgoblje.

Najveći problem vlasnicima Twittera predstavlja zarada putem servisa. Naime, unatoč velikom broju korisnika i širokoj upoznatosti javnosti s postojanjem Twittera, on i dalje ne zarađuje koliko bi trebao. Stručnjaci stoga intenzivno rade na razvoju uspješnog poslovnog modela, ali ga se još nisu dosjetili.

13.10.2009. 09:47:42
Novi komentar
nužno
nužno