« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Od kuda puše?

Isprobajte fen bez propelera

POGLEDAJTE VIDEO - Sušilo za kosu pod imenom Dyson Air Multiplier sposobno je stvoriti snažno strujanje zraka iz gotovo ničega

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

fen

,

sušilo za kosu

,

rotor

,

novi izum

,

Dyson Air Multiplier

Tijekom predstavljanja svojeg novog izuma, njegov dizajner sir James Dyson, rekao je kako je na ideju došao tijekom razvijanja sušila za ruke Air Blade, koje tjera zrak kroz uski prolaz kako bi se uklonila voda s mokre kože.

˝Primijetio sam da sušilo za ruke privlači mnogo zraka iz svoje okoline, te počeo razmišljati kako to iskoristiti. Pomislio sam kako bi bilo zanimljivo stvoriti fen bez propelera. Tri godine razvoja, jedna testiranja i rezultat je tu˝, objasnio je Dyson.

Air Multiplier radi na principu tjeranja zraka kroz 1,3 milimetra širok prolaz koji se nalazi u plastičnom kružnom okviru. Kako prolazi kroz okvir, volumen zraka povećava se 15 puta, a njegova brzina raste do 35 km/h.

Dyson objašnjava da najbitnija razlika između njegovog i običnih sušila za kosu jest mnogo više ujednačeno strujanje zraka. ˝Ne tvrdim da dobivate više zraka ali je on kvalitetniji. Zbog toga što nema rotora koji ga reže, zrak vas suši konstantnim ujednačenim strujanjem, a pogodan je i za djecu.˝

Sprava dolazi u dvije veličine i metalik je boje. Svi modeli koštaju 2280 kuna.

13.10.2009. 14:15:09
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Rudi HUBER, MSc
    19.02.2010. 23:08
Novi komentar
nužno
nužno