« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
FRIŠČIĆ I PANKRETIĆ:

Tvrdnje da smo tražili Faberovu smjenu su medijski linč

Predsjednik HSS-a i ministar poljoprivrede odlučno odbacuju navode da su se 'petljali' u smjene u policiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

HSS

,

Josip Friščić

,

Vladimir Faber

,

Božidar Pankretić

Predsjednik HSS-a Josip Friščić i ministar poljoprivrede Božidar Pankretić danas su odbacili medijske tvrdnje da je HSS zatražio smjenu ravnatelja policije Vladimira Fabera. Friščić je izjavio kako se u vladi u petak razgovaralo isključivo o ispunjavanju obećanja danih mljekarima te kako pomoći proizvođačima pšenice.

"Odlučno otklanjamo informaciju da je HSS ili ministar poljoprivrede ili bilo tko od nas tražio smjenu Fabera. Niti smo mi preuzeli resor niti smo odgovorni niti je to u našoj domeni niti smo se petljali u to tko će u kojem resoru voditi pojedine poslove, a najmanje u to tko će biti na čelu policije", izjavio je Friščić.

I ministar Pankretić odlučno je opovrgnuo informacije da je tražio Faberovu smjenu jer ravnatelj policije nije spriječio prošlotjedne prosvjede seljaka ispred Ministarstva. "Odbacujem bilo kakve špekulacije da sam bilo kome naređivao da tjera seljake iz Vukovarske. To je neistina", kazao je Pankretić i dodao kako je uvjeren da je žrtva medijskog linča. "U svakom slučaju, postoji određeni medijski linč i svi ste svjedoci toga, ali mislim da je on potpuno krivo usmjeren. Ja samo odgovorno radim svoj posao najodgovornijeg u resoru poljoprivrede, a u druge resore se ne miješam", poručio je Pankretić.

HSS-ovci nisu znali odgovoriti tko stoji iza lažnih tvrdnji, ali su izjavili kako bi rado to voljeli saznati te kako će "valjda netko jednog dana i to reći".

Izvor: Hina

18.06.2009. 15:52:26
Novi komentar
nužno
nužno