« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Tuširanje je korisnije navečer

Tijekom dana na koži se sakupljaju različiti alergeni i do večeri tijelo ih je prepuno pa vas to može iritirati tijekom spavanja

Operite se prije spavanja
Operite se prije spavanja (Arhiva)
Više o

tuširanje

Jutarnje tuširanje vjerojatno je najbolji mogući način da se razbudite, posebno ako se niste baš naspavali, no dermatolozi tvrde kako bi se tuširati ipak trebalo navečer prije spavanja.

Večernjim tuširanjem s kože ispirete znoj, masnoće i alergene koji se nakupljaju tijekom dana te koži dajete mogućnost da se regenerira tijekom noći, a vi ćete zbog čistoće imati bolji san.

Tijekom dana na koži se sakupljaju različiti alergeni i do večeri tijelo ih je prepuno pa vas to može iritirati tijekom spavanja - kaže dermatolog.

Najvažnije jest navečer dobro oprati lice prije nego što legnete na jastuk. Morate isprati masnoće jer u doticaju s jastukom tako nastaju prištići i akne. Istraživanja su pokazala i da tuširanje oslobađa od stresa te opušta mišiće pa ćete i lakše zaspati.

Dermatolozi također savjetuju da se ne tuširate više od jednom dnevno jer se prekomjernim tuširanjem koža oštećuje te da uvijek koristite toplu, a ne vruću vodu, pogotovo zimi jer je koža više dehidrirana nego inače.

13.12.2019. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.12.2019. 09:59
    ja volim popodne se tuširati
Novi komentar
nužno
nužno