« Film
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZLATNI MEDVJED

Turski Med/Bal pobjednik Vukovarskog filmskog festivala

Na ovogodišnjem Vukovarskom filmskom festivalu prikazano je četrdesetak dugometražnih, kratkometražnim i dokumentarnih filmova

Vukovar film festival
Vukovar film festival (Damir Glibusic / CROPIX)
Više o

filmski festival

,

Vukovar film festival

,

Varaždin Dinamo

Turski film "Med/Bal" redatelja Semiha Kaplanoglua, dobitnika Zlatnog medvjeda na 60. Berlinskom festivalu, proglašen je najboljim dugometražnim filmom četvrtoga Vukovarskog filmskog festivala, koji je završio večeras dodjelom nagrada i priznanja.

Odlukom žirija, u kojem su se nalazili filmski kritičar Željko Luketić, redatelj Ivan Salaj i glumac Filip Šovagović, nagrada za najbolji kratkometražni film pripala je hrvatskom filmu "Žuti mjesec" redatelja Zvonimira Jurića, pobjednika nedavno završenoga Sarajevskog filmskog festivala.

Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je njemački filmu "Djeca iz komune" redateljice Juliane Grossheim. Posebno priznanje festivala dodijeljeno je hrvatskome filmu "Odredište nepoznato" redatelja Vjerana Vukašinovića i Ines Šulj.

Uz šlep na Dunavu, ove godine su projekcije održavane i u Ružičkinoj kući te kinu u gradskoj četvrti Borovo naselje. Za najmlađe, svakoga dana u Ružičkinoj kući te kinu u Borovu naselju prikazivani su recentni crtani filmovi i filmovi za djecu.

Na ovogodišnjem Vukovarskom filmskom festivalu prikazano je četrdesetak dugometražnih, kratkometražnim i dokumentarnih filmova. U glavnome programu nalazilo se sedam naslova, od kojih su bili najzvučniji dobitnici prve i druge nagrade na Berlinskom festivalu "Bal/Med" Turčina Semiha Kaplanoglua, te "Ako mi se fućka, fućkam" Rumunja Florina Serbana.

"Discovery film" u suradnji s HRT-om organizirao je u sklopu festivala prvi TV market javnih televizija podunavskih zemalja, a održana je i Podunavska scenaristička radionica koju je vodila dramaturginja i scenaristica Irena Krčelić.(hina/metro-portal)

29.08.2010. 22:40:59
Novi komentar
nužno
nužno