« Svijet
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
HMMM...

Trump proglašava izvanredno stanje da bi - izgradio zid?!

Trump će proglasiti izvanredno stanje kako bi pokušao dobiti sredstva za obećani zid na američko-meksičkoj granici

Ne bira sredstva...
Ne bira sredstva... (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

izvanredno stanje

,

zid

Donald Trump će potpisati zakon o sigurnosti granice kako bi izbjegao još jednu blokadu rada vlade, ali će i proglasiti izvanredno stanje kako bi pokušao dobiti sredstva za obećani zid na američko-meksičkoj granici, rekla je u četvrtak glasnogovornica Bijele kuće. 

U nastojanju da zaobiđe Kongres kako bi dobio novac koji su mu kongresnici demokrati do sada uskraćivali za zid duž američko-meksičke granice Trump se izgleda usmjerio prema izazivanju sudske tužbe od demokrata.

"Predsjednik Trump će potpisati zakon o financiranju vlade i kao što je ranije izjavio isto tako će poduzeti drugu izvršnu aktivnost, uključujući nacionalno izvanredno stanje, kako bi osigurao da prekinemo nacionalnu sigurnosnu i humanitarnu krizu na granici", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

"Predsjednik još jednom ispunjava svoje obećanje da izgradi zid, zaštiti granicu i osigura našu sjajnu zemlju", rekla je u priopćenju.  

Trump stanje na južnoj američkoj granici opisuje kao krizu i želi podići zid kako bi spriječio masovnu ilegalnu imigraciju te ulazak droge i kriminalaca u SAD.

Dvostranački kompromisni zakon o financiranju savezne vlade koji bi trebao uskoro stići na Trumpov stol nakon što se izglasa u Senatu koji vode republikanci i u Zastupničkom domu koji vode demokrati osigurat će više od 300 milijarda dolara za ministarstvo domovinske sigurnosti i niz drugih agencija do 30. rujna, kraja tekuće proračunske godine.

15.02.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno