« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
NAJAVE

Trobeci i Brujači napadaju Vintage Industrial u četvrtak

Nije toliko bitno u koju ćete ih ladicu staviti jer to ionako nećete moći, bitno je da ih pogledate i poslušate uživo

Žestoka ekipa stiže u Vintage
Žestoka ekipa stiže u Vintage (Vintage Industrial)
Više o

Brujači

,

Vintage Industrial Bar

,

Trobecove krušne peći

U četvrtak 12.4. vam dovodimo jedan od najposebnijih rock bendova ovih prostora, koji aktivno djeluje od '91., a i kad jednom čuješ ime, teško da ćeš ih zaboravit - TROBECOVE KRUŠNE PEĆI! Uz njih nastupit će i još jedni heroji zagrebačke scene - BRUJAČI koje karakterizira opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal što stvara njihov prepoznatljivi hard disco rolling thunder stil koji poziva na danse macabre.

TROBECOVE KRUŠNE PEĆI

Hrvatski je avangardni postpunk bend iz Zagreba. Osnovani su 1981. Godine te su se izdvojili od ostatka scene s vrlo intenzivnom, konkretnom i bučnom formi rocka, što mu je dalo epitet avangardnog.

Ono što je dodatno djelovalo na budućnost benda je bilo upravo i ime, obzirom da su se nazvali po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji, Metodu Trobecu te su u imenu također spomenuli i način na koji se Trobec rješavao tijela svojih žrtava.

Što sviraju? Alternativni rock, punk, postpunk, noise, no wave, psihodeliju s funkom... Nije toliko bitno u koju ćete ih ladicu staviti jer to ionako nećete moći, bitno je da ih pogledate i poslušate uživo!

DISKOGRAFIJA:

1984. Demo album

1985. Neobjavljeni album

1987. Ta krvava prošlost... LIVE album

1992. 85

2013. S mukom žvaču trubadurov vrat (kompilacija)

2017. Ether

ČLANOVI:

Darko Begić - vocal

Mario Barišin - bass

Gordan Dorvak - drums

Ivan Vinski - guitar

Damir Kafka - sax

FB: https://www.facebook.com/TrobecoveKrusnePeci/
BC: http://music.geengerrecords.com/album/s-mukom-va-u-trubadurov-vrat

BRUJAČI

Brujači su zagrebački bend osnovan još u devedesetim godinama, a u raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom Ladanje (Dirty Old Label / Geenger Records).

Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić (bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne peći, Haustor, Peach Pit, Franz Kafka Ensemble, Dosh Lee, Šumski...) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku.

FB: https://www.facebook.com/BrujaciBuzzers/
BC: http://music.brujacibuzzers.com/

07.04.2018. 14:12:00
Novi komentar
nužno
nužno