Tris hrskavog batat krumpira
Batat je bogat vitaminima A,B,C i D. S jednim srednje velikim batatom nadomještamo trećinu dnevne potrebe za nabrojanim vitaminima, koji su djelotvorni za imunološki sustav
Batat je sve više dostupan u trgovinama i možemo reći da je čudo od povrća. Potiče iz Južne Amerike, a može uspijevati i u našem domaćem vrtu. Iz njega možemo pripremiti različita jela, a pored svega ima i puno korisnih utjecaja na naše zdravlje.
Batat je bogat vitaminima A,B,C i D. S jednim srednje velikim batatom nadomjestimo trećinu dnevne potrebe za nabrojanim vitaminima, koji su djelotvorni za imunološki sustav.
Sastojci:
- batat,
- puretina,
- tikvica,
- kokosova mast,
- kardamom,
- ružmarin,
- sol.
Priprema:
Oljuštimo batat te narežemo ga na kockice i kuhamo 7 minuta. Međuvremenom narežemo meso i ispečemo ga na kokosovoj masti. Kad se batat skuha, osušimo ga u krpi i ispržimo dok ne dobije zlato-smeđu koricu.
Kad meso dobije smeđu boju, dodamo narezane tikvice i na kraju batat. Sve skupa začinimo ružmarinom, kardamonom i posolimo.
Ovaj i još mnoge zdrave i ukusne recepte možete pronaći na portalu FitTijelo.com
Novi komentar