« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
CEKATE

Tribina "Imidž Hrvata i Hrvatske u svijetu"

Dio predavanja će se odnositi na suvremene trendove u strateškom komuniciranju država te fenomenu stvaranja država brendova

Hrvatski simbolički identitet
Hrvatski simbolički identitet (Cekate)
Više o

Hrvatski simbolički identitet

Centar za kulturu Trešnjevka započeo je u travnju 2019. godine interdisciplinarni projekt autorice dr. sc. Tijane Trako Poljak  pod nazivom Hrvatski simbolički identitet.

 U četvrtak, 30. svibnja 2019. s početkom u 20 sati prof. Božo Skoko održat će predavanje na temu  Imidž Hrvata i Hrvatske u svijetu - kroz povijest i danas

Profesor Skoko, kao jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za upravljanje identitetom i imidžom države, govorit će o percepciji Hrvatske i Hrvata u europskoj javnosti kroz povijest, te za vrijeme i nakon ulaska u Europsku uniju.

Govorit će o ulozi stereotipa u oblikovanju imidža, posebice na primjeru zemalja bivše Jugoslavije. Također će analizirati međuodnos identiteta i imidža, odnosno ulogu nacionalnih simbola, nacionalnog ponosa i razinu poznavanja vlastitih vrijednosti u međunarodnom pozicioniranju.

A dio predavanja će se odnositi na suvremene trendove u strateškom komuniciranju država te fenomenu stvaranja država brendova.

28.05.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno