« Seks
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
CURE, OPREZ

Tri stvari koje kompliciraju orgazam

U današnje vrijeme 90% žena ima poteškoće u doživljavanju orgazma, samo 10% žena može postići orgazam na laki način

Orgazam opterećuje seksualni odnos
Orgazam opterećuje seksualni odnos (DeviantArt)
Više o

problemi

,

orgazam

,

uzroci

Orgazam niti jest niti bi trebao biti jedina svrha seksa, no unatoč tome postoji prilično velik pritisak na žene da ga moraju doživjeti, jer ako se to ne dogodi dolazi do osjećaja nelagode, kako kod žene, tako i kod muškarca.

No, situacija je takva da je nemogućnost doživljavanja orgazma upravo najčešće spolna smetnja kod žena, a ne mora nužno značiti da se radi o toliko spominjanoj frigidnosti.

Tri glavna razloga zašto žene ne mogu doživjeti orgazam:

Previše alkohola, premalo vode - tijelo treba visoku razinu vode u organizmu kako bi moglo ostvariti orgazam. Tkivo koje ostvaruje uzbuđenje proteže se u sustav vezivnog tkiva koje se sastoji od kolagena, elastina i relaksina. Da bi tkivo ostvarilo svoju "magiju" potrebna je tekućina koja će omogućiti da tkivo klizi.  Unosom alkohola tijelo razina tekućine se smanjuje, tijelo se isušuje i time se smanjuje mogućnost ostvarivanja vrhunca.

Sjedilački način života - pretjeranim sjedenjem mggu se smanjiti zdjelični mišići, što može dovesti do bolova u zdjelici. Upravo zbog toga postizanje orgazma može se otežati. Neke žene ove probleme mogu primijetiti nakon nekoliko mjeseci predugog sjedenja dok kod nekih žena mogu proći godine prije razvijanja simptoma. Da biste to spriječili potrebno je ustati svakih pola sata do sat vremena za vrijeme radnog dana. Ako možete i imate privatnost dobro je protegnuti se, istegnuti kukove i leđa prema natrag, napraviti nekoliko čučnjeva te vježbe za istezanje zdjelice.

Visoke potpetice - nošenje bilo koje cipele s visokim potpeticama u predugom vremenskom periodu ima štetni i deformacijski učinak na zdjelicu, mišiće kao i živce koji povezuju zdjelicu i genitalije. Zbog čestog nošenja visokih potpetica mišići postaju "ljepljivi" i napeti stoga ne mogu prenijeti "poruke" koje su potrebne za postizanje orgazma. Ukoliko mišići nisu u dobroj formi manja je vjerojatnost da ćete postići orgazam

05.11.2016. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno