« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
SAVJETI :)

Tri ključna koraka za brzu eliminaciju celulita

Koje će namirnice ubrzati cirkulaciju, što će najbrže dati rezultat i koje vježbe tope celulit baš s kritičnih točaka?

Skidanje celulita
Skidanje celulita (Arhiva)
Više o

celulit

,

eliminacija celulita

Celulit nastaje zbog slabljenja tonusa kože, nakupljanja toksičnih tvari u tijelu te gubitka kolagena i proteina potrebnih za čvrstoću. Iako celulit nije jednostavno eliminirati, naročito sada kad nam je ljeto pred vratima, ipak postoje tri ključna koraka koja još nije kasno primijeniti, a daju odlične rezultate.

Ovo ćete prvo trebati napraviti, ali zahtjeva strpljenje

Iako nije svemoćan, izbor namirnica na tanjuru ono je o čemu ćete prvo morati razmisliti. Pritom je povećan unos vode te izbjegavanje slatkih, gaziranih pića i alkohola must have. Stručnjaci preporučuju lisnato povrće, agrume, krastavce, lubenice, meso s manje masnoća (piletinu, puretinu) te začine. Ovo posljednje nikao se ne odnosi na sol (dapače, sol će potaknuti stvaranje celulita), već na kurkumu, čili, ružmarin i češnjak. Upravo ovi začini poboljšavaju perifernu cirkulaciju.

Ako želite brzo vidjeti rezultat

Najbrže će djelovati kozmetički tretmani, posebice razne vrste masaža. No nije svejedno koje preparate koristiti tijekom tretmana. Za regeneraciju kože, ali i razbijanje masnih naslaga najučinkovitije je termalno blato poput ljekovitog tuheljskog blata. Sazrijeva u Tuheljskim Toplicama prirodnim putem na dnu izvora termalne vode, čija je temperatura 33 stupnja Celzija, a sadrži brojne organske tvari zbog kojih se ubraja među četiri najbolja ljekovita blata u ovom dijelu Europe. Upravo zbog toga SPAeVITA centar Terma Tuhelj ima velik izbor masaža termalnim blatom, a i u Svijetu sauna možete se opustiti u blatnoj parnoj sauni. Osim što će ljekovito tuheljsko blato pomoći u eliminaciji celulita, dubinski će očistiti kožu i pomoći kod uklanjanja otpadnih tvari, a vi ćete se potpuno opustiti.

Treningom protiv celulita

Ako puno sjedite, celulit je zasigurno i vaša boljka. Bilo koji oblik vježbanja je dobar, posebice aerobno vježbanje tijekom kojeg se ubrzava puls, jer se tako aktivira metabolizam. Protiv celulita odlični su i iskoraci, posebice bočni ili stražnji unakrsni iskorak, jer jačaju gluteus, kvadricepse i stražnju ložu, mjesta gdje se inače nakuplja najviše celulit. No, stručnjaci najviše preporučuju plivanje. Stoga nakon tretmana ljekovitim blatom u Termama Tuhelj zaplivajte u jednom od bazena. 

31.05.2022. 14:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    31.05.2022. 21:35
    Vjezbat
Novi komentar
nužno
nužno