« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Trgovine do 24 sata?

Premijer zatražio novu Uredbu koja bi omogućila rad trgovinama do ponoći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivana Marinić Kragić)
Više o

zakon o trgovini

,

radno vrijeme trgovina

Nakon konzultacija s ostatkom Vlade, vjerojatno putem telefona, Sanader je dao nalog službama Vlade da u suradnji s Ministarstvom gospodarstva pripreme novu Uredbu kojom bi se promijenio dio Zakona o trgovini o radnom vremenu trgovina radnim danom.

Fijasko s kaznama i inspektorima koji su usred turističke sezone zatvarali trgovine koje rade dulje od 21 sat, nekome je svanulo, po običaju prekasno. Premijer Sanader pojavljuje se opet kao spasitelj koji će ispraviti nečiju grešku, no teško je zamisliti tko sve može biti kriv za takav propust.

Nova bi Uredba trebala omogućiti rad do ponoći, uz obveznu napomenu da poslodavci trebaju svoje radnike platiti primjereno, što se opet ostavlja na savjest i dobru volju velikih trgovačkih lanaca. Konačno rješenje radnog vremena trgovina donijet će se naknadno, izmjenama i dopunama Zakona o trgovini.

Kako turista više nema, tj. i oni koji su bili kod nas otišli su u najvećem broju ovaj vikend, nejasno je čemu žurba i Uredba, koja će jedino omogućiti Hrvatima da u još čudnija vremena obavljaju shopping, pa makar to bio i špeceraj. (METRO) 

17.08.2008. 20:21:16
Novi komentar
nužno
nužno