« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

I Oprah piše o Dubrovniku

Dubrovnik u fokusu novinara iz cijelog svijeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

Dubrovnik

,

turisti

,

Oprah Winfrey

,

turistička promidžba

Dubrovnik i okolicu proteklih su sedam i pol mjeseci posjetili brojni predstavnici inozemnih medijskih kuća, čije su objave u europskim te medijima SAD-a i zemljama Dalekog Istoka pridonijele ne samo dobroj turističkoj posjeti tom području nego i nastavku zanimanja novinara iz cijelog svijeta, doznaje se iz Turističke zajednice grada Dubrovnik (TZGD).

Samostalno i u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom Dubrovnik i okolicu od početka ove godine do sredine kolovoza posjetilo je više od 140 inozemnih novinara i fotografa, te dvadesetak TV kuća. Pritom su najbrojnije TV ekipe došle iz Japana, Španjolske, Velike Britanije, Švedske, Švicarske i Kanade, dok su za jesen najavljene one iz Rusije te još nekih zemalja.

Među brojnim, sadržajno različitim snimljenim reportažama ističu se one s zanimljivim detaljima svakodnevnog života Dubrovnika i okolice, česti su i prilozi o gastronomiji dubrovačkog kraja, hotelskoj i spa ponudi, luksuznom privatnom smještaju, povijesti, kulturi, arhitekturi i hortikulturi te naravno, Dubrovačkim ljetnim igrama i drugim manifestacijama.

Iz gradske Turističke zajednice posebno ističu i ovogodišnji posjet novinara iz visokotiražnog Oprah magazina koji su, u sklopu priloga "The other Europe", preporučili "ako volite Prag ne propustite Dubrovnik u Hrvatskoj" te "ako ste u Europi zaobiđite Paris, London i Rim i posjetite ove predivne gradove" rangirajući Dubrovnik na drugo mjesto po atraktivnosti, odmah poslije španjolske Valencije.

Nakon tog priloga Turistička je zajednica zaprimila veliki broj poziva drugih novinara iz SAD-a i Velike Britanije sa željom da naprave svoje reportaže o Dubrovniku.

Iako napominju da je teško procijeniti koliko je stranih turista u Dubrovnik i okolicu ove godine stiglo potaknuto objavama u inozemnim medijima, iz Turističke zajednice grada Dubrovnika dodaju da su svi smještajni kapaciteti u Dubrovniku na vrhuncu turističke sezone izvrsno popunjeni, te da se u najboljim hotelima teško nalazi slobodna soba. (HINA)

18.08.2008. 14:14:27
Novi komentar
nužno
nužno