« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
OPAKO

Treći svjetski rat je počeo, kaže Abdullah II.

To je rat unutar islama i, nažalost, Islamska država je u zadnje dvije godine ubila više od stotinu tisuća muslimana, rekao je jordanski kralj

Jordanski kralj na Kosovu
Jordanski kralj na Kosovu (Twitter)
Više o

Treći svjetski rat

,

Abdullah II

,

ISIL

Jordanski kralj Abdullah II. izjavio je u utorak da je čovječanstvo u "trećem svjetskom ratu", u prigodi službenog posjeta Kosovu, što je njegov prvi posjet otkako je Kosovo 2008. proglasilo neovisnost.

"Ovo je treći svjetski rat protiv čovječanstva (...) To je rat unutar islama i, nažalost, Islamska država je u zadnje dvije godine ubila više od stotinu tisuća muslimana", rekao je jordanski kralj na tiskovnoj konferenciji u Prištini nakon susreta s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom.

Kralj je istaknuo da Kosovo, jedina europska zemlja u kojoj su muslimani većina stanovništva, odražava "vrijednosti snošljivosti i suživota", "u trenutku kada teroristi napadaju Europu i islam".

"Te vrijednosti moramo promicati kako bismo odgovorili na prošlotjedni barbarski čin u Parizu", rekao je kralj zauzimajući se za zajedničko djelovanje kako bi se "uzvratilo na prijetnju" terorizma.

Odgovornost za napade u Parizu u kojima je poginulo barem 129 ljudi, preuzela je džihadistička skupina Islamska država.

18.11.2015. 14:02:00
Novi komentar
nužno
nužno