« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 5 sati i 59 minuta
SAVJETI

Trebamo li ujutro spremiti krevet?

Kada ujutro pospremimo krevet, postavljamo ton za ostatak dana, osjećamo se organiziranije i spremnije za suočavanje s obavezama, no...

Treba li to ujutro pospremiti? Pa ne baš...
Treba li to ujutro pospremiti? Pa ne baš... (Arhiva)
Više o

jutro

Spremanje kreveta ujutro je tema koja izaziva različite reakcije. Neki ga smatraju neizostavnim dijelom jutarnje rutine, dok drugi smatraju da je to nepotreban zadatak. Obje strane imaju valjane argumente, pa je korisno razmotriti prednosti i nedostatke ove navike.

Jedan od glavnih argumenata u korist spremanja kreveta je osjećaj postignuća. Mnogi ljudi tvrde da je ovaj jednostavan zadatak prvi korak ka produktivnom danu. Kada ujutro pospremimo krevet, postavljamo ton za ostatak dana, osjećamo se organiziranije i spremnije za suočavanje s obavezama. Poznati admiral američke mornarice, William H. McRaven, u svojoj popularnoj knjizi "Make Your Bed" ističe kako spremanje kreveta daje osjećaj kontrole nad vlastitim životom i motivira nas da postignemo još više tijekom dana.

S druge strane, neki stručnjaci, poput onih iz područja higijene, tvrde da nije nužno odmah pospremiti krevet. Preporučuju da krevet ostavimo "prozračenim" neko vrijeme kako bi se smanjila vlaga koju zadržava posteljina. Naime, tijekom noći se znojimo, a zatvorena posteljina može postati leglo grinja i bakterija. Prema ovom stajalištu, bolje je pričekati barem sat vremena prije nego što pospremimo krevet kako bismo omogućili da posteljina diše.

Uz to, neki se jednostavno ne slažu da je spremanje kreveta uopće važno. Smatraju da je to nepotreban korak, pogotovo ako cijeli dan nismo kod kuće ili ćemo se ionako ponovno vratiti u krevet za samo nekoliko sati. U tom smislu, vrijeme i trud utrošeni na ovaj zadatak mogu se bolje iskoristiti za druge aktivnosti.

Zaključno, spremanje kreveta je stvar osobne preferencije. Dok neki vide u tome mali korak ka većem uspjehu i urednosti, drugi preferiraju slobodniji pristup i smatraju da je to manje važno. Bez obzira na stav, važno je pronaći rutinu koja najbolje odgovara vašem načinu života i osjećaju dobrobiti.

23.10.2024. 08:29:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.10.2024. 10:07
    Yes:)
Novi komentar
nužno
nužno