« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
TOP GEAR SKANDAL

Top Gear - vožnje popularnog voditelja voze profi vozači

Najpopularnija emisija o autima dobila je svoj skandal. Čini se kako Clarkson ne vozi prikazane vožnje.

voditelji Top Geara, James May, Jeremy Clarkson, Richard Hammond,
voditelji Top Geara, James May, Jeremy Clarkson, Richard Hammond, (topgear.com)
Više o

Top Gear

,

Jeremy Clarkson

,

profesionalni vozači

Svaki ljubitelj auta mora se pokloniti pred najboljom emisijom o autima koju je televizija ikad izbacila. „Top Gear" emisija BBC-ja, jedina emisija o autima za koju kartu čekate nekoliko godina, a u njoj uživate kao da ste upravo odgledali neki avanturistički film.

Nažalost, naša televizija nema previše sluha za ovakve emisije. No, srećom preko kabelske, interneta ili dvd-a možete pratiti dogodovštine voditeljskog trojca koji testira aute na toliko zanimljiv način da će i vašoj supruzi biti zanimljivo pogledati koju epizodu.

Jeremy Clarkson, alfa i omega te popularne serije, najpoznatiji voditelj i jedna od najvećih zvijezda BBC-a postao je poznat po svom britkom jeziku, ali i odličnim vožnjama koje pratimo već dugi niz godina u „Top Gearu".

Sada je otkriveno, piše Daily Mail, da su neke od tih ludih vožnji zapravo vozili profesionalni vozači, a Clarkson bi samo snimio krupne planove sa svojim licem. Tako je u jednoj od najgledanijih emisija vozio 178,000 funti vrijedan Lamborghini Murcielago gazeći ga do krajnjih 207 milja na sat (328km/h) po teškoj kiši. Dobro izrezanim kadrovima, gledatelji su dobili dojam da je sve odvozio sam Clarkson, ali zapravo je vožnju vozio Aaron Scott, vozač Formule 3 i profesionalni vozač koji svoje usluge pruža i u toj emisiji.

Kako je to izgledalo procijenite sami:

Ova izjava poprilično je pogodila cijeli tim „Top Geara" pa su se izjave glasnogovornice Tare Davies o toj temi mijenjale i nadopunjavale iz sata u sat.

Na kraju je zaključeno da Clarkson vozi sve izazove sam, ali da profesionalni vozači ponekad naprave nešto dodatno ako im je potrebna bolja snimka. Tako je za taj put, on  sam vozio tu brzinu, ali je kasnije profesionalni vozač ponovio kako bi dobili bolje snimke.

S obzirom na popularnost i kvalitetu ove emisije i briljantnost Jeremyja, Richarda i Jamesa , trojca koji ju vodi, teško da će im ovaj skandalić naštetiti. 

14.08.2011. 08:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Jozo
    08.06.2014. 19:30
    I vi ste se pametni nasli da pricate o tome i s...te o najpoularnijem auto showu na svjetu zato sta su tako losi.
Novi komentar
nužno
nužno