« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Tomo Horvatinčić zavadio zelene

Više o

Pravo na grad

,

Zelena lista

,

Zoran Oštrić

,

Teodor Celakoski

Glavni tajnik stranke ‘Zelena lista’ Zoran Oštrić pokrenuo je burnu raspravu na aktivističkoj sceni. Dugogodišnji aktivist prošle je srijede na svojem blogu objavio članak ‘Kako su Zelena akcija i Pravo na grad izdali Zagrepčane’, u kojem je te dvije nevladine udruge nazvao ‘malograđanskim’ te ih optužio za ‘sramotno izdajstvo onih 4000 koji su prije pola godine došli na prosvjed u Varšavsku, podlo izdajstvo onih 54.000 koji su potpisali peticiju, te huljsko izdajstvo onih stotina koji su sudjelovali u akcijama’. Po internetskim forumima ubrzo su se pojavile kritike prozvane strane u kojima se Oštrić proziva za ‘ljubomoru na Teodora Celakoskog iz Prava na grad i parazitiranje na akcijama udruga’.

Od njegovog se komentara ogradila i supredsjednica stranke Vlasta Toth priopćenjem u kojem se javno ispričala dvjema udrugama ‘zbog stavova i diskvalifikacija iznesenih u tekstu Zorana Oštrića’. Riječ je o dosad prvom javnom sukobu unutar stranke. S druge strane, aktivistkinja Vesna Kesić za H-alter je istaknula kako ‘ne vidi ništa lošega u blogerskoj kritici Zorana Oštrića, a ponajmanje nekakvu ljubomoru ili zavist’, dodajući kako su ‘ionako svi pogledi uprti u Pravo na grad’.

U međuvremenu izgradnja ‘Life Style Centra’ Tomislava Horvatinčića nastavlja se punom parom u Preobraženskoj ulici, koja je potpuno zagrađena zaštitnom ogradom. Čini se da je kontroverzni poduzetnik dobio i bitku i rat. Teško je da će ga u tome omesti i odvjetnički tim Srpske pravoslavne crkve koji je najavio pokretanje upravnog spora.

Piše: Piše: Dorino Manzin
28.08.2008. 19:43:04
Novi komentar
nužno
nužno