« Život
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
JESI ČUO ...

Tko više ogovara, žene ili muškarci?

Žene se najugodnije osjećaju kad tračaju u svom domu, dok je muškarcima omiljeno radno mjesto, jer se tako osjećaju kao dio ekipe

Kome su tračevi omiljena zabava?
Kome su tračevi omiljena zabava? (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

tračanje

,

trač

,

ured

,

ogovaranje

Tračanje ima i pozitivne strane, vjerovali ili ne, jer se na taj način oni koji ogovaraju zbližavaju, a istraživanje je pokazalo da dijeljenje skrivenih tajni drugih s nepoznatim ljudima potiče sklapanje prijateljstva.

Žene su, to je već dokazano, zdravije i sretnije ako redovito imaju trač-seanse s prijateljicama, a za to postoji jednostavan fiziološki razlog - povećava se razina progesterona, hormona koji smanjuje osjećaj stresa i tjeskobe. 

No, jači spol ipak na ogovaranje troši više vremena od žena, ma koliko to čudno zvučalo. Žene na ogovaranje prosječno troše 56 minuta na tračanje, dok muškarci u ogovaranju drugih provode čak 20 minuta više dne Štoviše, trećina ispitanika je izjavila da više vole dobar trač od seksa. 

Muške teme ogovaranja su pijani prijatelji i sve nezgode koje su se pritom dogodile, a ženama su, očekivano, glavna tema druge žene.

I jednom i drugom spolu na drugom mjestu su vijesti, no ženama su to informacije o serijama i životima "celebrityja", dok se muškarci tradicionalno drže politike.

Muškarci uz to vole podijeliti sočne informacije o starim prijateljima, kolegicama s posla ili birati miss ureda, žene će se posvetiti vezama drugih ljudi i seksu.

Za kraj, žene se najugodnije osjećaju kad tračaju u svom domu, dok je muškarcima omiljeno radno mjesto, jer se tako osjećaju kao dio ekipe. 

11.07.2013. 14:58:00
Novi komentar
nužno
nužno