« Život
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Tko više govori, žene ili muškarci?

Mit o tome da žene govore više od muškaraca dobio je potvrdu u istraživanju koje je pratilo svakodnevne situacije oba spola

Što mislite, tko više govori?
Što mislite, tko više govori? (DeviantArt)
Više o

žene

,

govor

,

muškarci

,

pričanje

Vječno pitanje o broju riječi koje dnevno izgovaraju muškarci i žene dobilo je prilično precizan odgovor u istraživanju koje je pratilo 150 odraslih osoba u privatnom i poslovnom životu - žene dnevno izgovaraju 20 tisuća riječi, a muškarci samo 7 tisuća.

Uz tu, prilično veliku razliku, muškarci i žene više ili manje govore u različitim situacijama, pa tako žene više govore za vrijeme pauze na poslu, no kad rade, puno su posvećenije poslu od muškaraca.

>> Muškarci su ipak brbljaviji od žena? >>

S druge strane, muškarci više govore kad rade, dok pauzu koriste za uživanje u malim zadovoljstvima - kavi, cigareti ili dobrom sendviču.

Žene također velik dio riječi izgovaraju tijekom telefonskih trač partija s prijateljicama, dok su muškarci razgovorljiviji na piću nakon posla ili tijekom raznih tjelesnih aktivnosti, od teretane do nogometa s prijateljima. 

>> Žene mogu govoriti više i brže od muškaraca >>

Sve u svemu, okolina igra veliku ulogu u razgovorljivosti spolova, pa kad vidite da vam draga naziva prijateljicu, slobodno se dogovorite s dečkima za partiju nogometa, neće ni primjetiti da vas nema.

06.09.2014. 09:15:00
Novi komentar
nužno
nužno