« Kazalište
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
PREDSTAVE

Tko se u Kerempuhu smije, najslađe se smije

Prvi tjedan Kerempuh kreće punom snagom, donoseći četiri sjajne predstave kojima otvara novu sezonu prepunu smijeha, ali i razmišljanja

Kerempuh kreće u novu sezonu
Kerempuh kreće u novu sezonu (Kerempuh)
Više o

predstave

,

Kazalište Kerempuh

U utorak (22.9.) i u nedjelju (27.9.) u 20 h pogledajte hit predstavu „SPEKTAKLUK" u izvedbi i režiji najpoznatijeg hrvatskog glumačkog dvojca Tarika Filipovića i Renea Bitorajca.

U srijedu (23.9.) u 20 h na repertoaru je autorski projekt Olivera Frljića „JAZAVAC U KEREMPUHU", jedna od najuspješnijih Kerempuhovih predstava prošle sezone. 

Riječ je o satiri koja razotkriva brojne društvene apsurde koji nas okružuju. Drska i energična, duhovita i začudna, ova predstava u prvi plan stavlja glumca i njegovo umijeće. Ogoljeni pred publikom, polazeći od forme stand upa, četiri snažne glumačke osobnosti: Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat multipliciraju igru i razvijaju autentični glumački ring.

U četvrtak (24.9.) u 20 h najavljujemo predstavu „POLITIČKO VJENČANJE" u režiji Borne Baletića.

Riječ je o komediji Fadila Hadžića koja u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život. Preduvjet za to jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje.

Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedije karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice.

U petak (25.9.) u 20 h pogledajte predstavu „PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA" u režiji jednog od najpoznatijih hrvatskih filmskih redatelja Vinka Brešana. 

Riječ je o predstavi koja prilikom svake izvedbe doživljava izniman uspjeh i ovacije kako na sceni matičnog kazališta „Kerempuh" tako i prilikom mnogobrojnih gostovanja. U naslovnoj ulozi Bukare našao se popularni Goran Navojec.

U subotu (26.9.) u 20 h najavaljujemo najnoviju premijeru Satiričkog kazališta Kerempuha omnibusu pod nazivom „'KO ŽIV,'KO MRTAV" u režiji Dine Mustafića i dramaturgiji Željke Udovičić.

Predstava je nastala prema tekstovima trojice zasigurno najjačih autorskih imena u regiji danas: „NE KOPAJ PO GROBLJU, MOLIM TE" (noćna mora) Mate Matišića, „MARTOVSKE IDE" Svetislava Basare i „ZADUŠNICA" Hriste Bojčeva.

Riječ je dramaturškim glasovima koji bez zadrške zadiru u najbolnija mjesta suvremenog društva. U predstavi igraju Nikša Butijer, Filip Detelić, Tarik Filipović, Hrvoje Kečkeš, Borko Perić, Luka Petrušić i Branka Trlin - Matula.

23.09.2015. 09:36:00
Novi komentar
nužno
nužno