« Život
objavljeno prije 9 mjeseci i 10 dana
HE HE

Tko se lakše zaljubljuje, muškarci ili žene?

Danas su djevojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji su postali nježniji i zaljubljeniji

Muškarci su omekšali...
Muškarci su omekšali... (Arhiva)
Više o

muškarci

,

žene

,

zaljubljenost

Žene se obično smatra spolom koji se brže zaljubljuje i veže, preciznije, žene su te koje malo polude, opsjedaju svoje partnere i postaju posesivne... tako kažu muškarci, no je li to stvarno tako?

Istraživanja su dokazala kako te tvrdnje i nisu baš istinite. Danas su djevojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji su postali nježniji i zaljubljeniji.  

Jedno je istraživanje, koje je uključivalo 172 studenta, pokazalo kako su muškarci ti kojiprvi izjavljuju ljubav. "Mislim da žene nesvjesno odgađaju ljubav prema muškarcima", rekla je tada voditeljica studije Marissa Harrison.  

Rezultati su pokazali kako se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko tjedana, dok je ženama za to potrebno ipak nešto više. Kao mogući razlog znanstvenici navode seks koji muškarci često izjednačuju s ljubavlju. 

Možda se žene percipira kao manje racionalne kada je o ljubavi riječ zato što imaju veći kapacitet za obradu emocionalnih iskustava. Danas, svakako, muškarci pokazuju više emocija nego što su ikada do sad, dok su se žene zatvorile u sebe. 

08.01.2019. 21:38:00
Novi komentar
nužno
nužno