« Komentari
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ROBIN HOOD

Tko je Stipe Petrina?

Načelnik općine Primošten koji šalje ministre u p... materinu već je dobio jedan rat s HRT-om

Fotografija vijesti
Više o

Stipe Petrina

I nakon Stipe, Stipe ... mogao bi biti naslov članka kao alternativa varijanti Stipu Petrinu za predsjednika! Živopisni načelnik općine Primošten ponovno je na naslovnicama, ovoga puta zbog eksplicitnog jezika u dopisima državnom tajniku i ministru uprave Davorinu Mlakaru.

Vratimo se par godina unatrag ... Stipe Petrina dobio je spor protiv HRT-a i nije morao platiti pretplatu na program nacionalne dalekovidnice, koji ne plaća od 1986. godine, jer smatra da se radi o običnom haraču i porezu na budale koji se ubire od siromašnih i neobrazovanih. Presudu je primoštenska legenda prokomentirala receptom za neplaćanje - odjavite televizor i ne puštajte inkasatore u kuću.

Nakon toga digao je bunu u cijelom mjestu, jer je signal HRT-a bio neizrecivo loš i stalno se gubio, što je HRT natjeralo na poboljšanje kvalitete signala, a koliko Primoštenaca plaća pretplatu, to zna samo Služba naplate na Prisavlju.

 

stipe_petrina_plakat.jpg
Petrinini predizborni plakat

Postigavši uspjeh na lokalnoj razini, Petrina je shvatio da ga Županija lagano ignorira, pa se potrudio, oformio neovisnu listu s najživopisnijim plakatom (na kojem martensica gazi glavu poskoka) i osvojio mandat u županijskoj skupštini.

 

Od tada traje njegov rat s državnom upravom, koja mu ne dozvoljava sudjelovanje na sjednicama skupštine jer, prema njihovom mišljenju, ne može biti volonterski načelnik općine i zastupnik u skupštini. Iako je Hrvatska puna sličnih primjera (čitaj Čehok ....), Stipe Petrina zamjerio se HDZ-u toliko da ga ne mogu vidjeti ni nacrtanog.

Pokušao je na sve legalne načine, čak se probao i akreditirati kao novinar, no njegovi apeli i žalbe ne padaju na plodno tlo. Stoga se dalmatinski Robin Hood odlučio na direktniji pristup, priopćivši kolokvijalnim jezikom što misli o državnom tajniku i ministru na službenim memorandumima primoštenske općine, uz klasu, urudžbeni broj i mastan štambilj na kraju.

Skenove ima Večernjak, pa ih pogledajte ovdje, a mi prenosimo tekst u svoj njegovoj raskoši govornog hrvatskog jezika:

petrina2.jpg
...i još jedan


Dopis državnom tajniku Pavlu Matičiću:

Smrdljiva, glupa, idiotska, nesposobna, nekompetentna kretenčino, ne brinu mene tvoji kretenski odgovori koje ja i građani ove zemlje skupo plaćamo, mene brine, ako ti i slična smeća ijedan tren pomislite da u vaše kretenske umotvorine itko normalan u ovoj zemlji može povjerovati.

Što u stvari hoćeš sa svojim odgovorom idiote?

Hoćeš mene uvjeriti da u potpuno istoj pravnoj situaciji ne postupate različito?

Dokle ti i debili koji vodite ovu zemlju mislite raditi ovakva sranja? Očigledno je da s tobom i sličnim šljamom više ikakva civilizirana i ljudska komunikacija je glupost, zato za kraj primi poruku od srca:

Goni se u trista pizdi materinih, ti i svi koji na svaki način pokušavate opravdati nacističke ispade divljaka koji kradu moj mandat županijskog vijećnika Šibensko-kninske županije

Dopis ministru Uprave Davorinu Mlakaru:

Dana 28. prosinca 2009. godine uputili smo dopis Klasa 023-01/09-02/1, Urbroj: 2182/02-02-09-1, nisi odgovoria na moj dopis i obećanje da ćemo riješiti probleme.

Šaljem ti jednu poruku od srca:

Goni se u pičku materinu nesposobna skupo plaćena kretenčino.

Citirane dopise Stipe je poslao i predsjednici Vlade Jadranki Kosor uz upit do kada misli trpiti ovakve lopove i prevarante u svojoj Vladi. Možemo reći samo jedno: Stipe, ako te slučajno izbace iz Primoštena, Zagreb ti širom otvara vrata!!

Piše: Metronom
25.02.2010. 19:05:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    26.02.2010. 09:26
    Stipe, legendo...
  2. avatar
    tomo
    03.03.2010. 19:46
    Plakati su zakon. :D
  3. avatar
    Pašk Kačinari
    26.10.2011. 22:22
    Stipe samo naprjed itina ima samo jedno lic!
Novi komentar
nužno
nužno