« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
RECEPT DANA

Tjestenina s lignjama i kozicama

Petak je tradicionalno dan za lakšu hranu, pa predlažemo sjajnu tjesteninu s plodovima mora

Sjajan recept za petak
Sjajan recept za petak (FreeDigitalPhotos)
Više o

recepti

,

tjestenina

,

začini

,

najbolji recepti

,

lignje

,

kozice

Petkom je najpopularniji laganiji, bezmesni obrok kao dio kršćanske tradicije, a kako je u Hrvatskoj stvarno lako nabaviti svježe morske delicije, evo jednog jednostavnog i brzog recepta za tjesteninu.

Odabrali smo lignje i kozice kao dodatak rezancima, koje možete odabrati i u šarenijim varijantama, poput zelenih sa špinatom.

Lignje se očiste i narežu na kolutiće, a kozicama se otrgnu i očiste repovi. U široku i duboku tavu ulijete maslinovo ulje i na njemu prvo popržite lignje, a kad su već napola gotove, dodajte i kozice.

Lagano miješajte par minuta i zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak, bosiljak, ruzmarin i origano. Sve podlijte pasiranim rajčicama i ostavite na laganoj vatri desetak minuta. Po želji možete dodati i pola decilitra vina.

Rezance skuhajte posebno, prema uputama na pakiranju. Kad su rezanci gotovi, procijedite ih, stavite natrag u lonac i prelijte umakom s lignjama i kozicama, poklopite i ostavite par minuta da se svi okusi prožmu s tjesteninom.

Servirajte i po želji pospite sirom ribancem ili ribanim Grana Padano sirom.

Sastojci:

400 g tjestenine
250 g repova kozica
350 g lignji
300 g pasirane rajčice
4 češnja češnjaka
bosiljak, ruzmarin, origano
maslinovo ulje
sol, papar

10.05.2013. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno