« Film
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
KINO PROGRAM

Tjedan u Kinoteci u znaku Festivala tolerancije – JFF Zagreb

Četvrtak i petak, 12. i 13. travnja u Kinoteci u znaku su 12. Festivala tolerancije - JFF Zagreb, društveno angažiranog festivala koji promiče međukulturalni dijalog

Dobar tjedan u Kinoteci
Dobar tjedan u Kinoteci (Arhiva)
Više o

Kinoteka

,

JFF Zagreb

Početak filmskog tjedna u Kinoteci rezerviran je za dva reprizna naslova: američki Projekt Florida, topao i životan pogled na djetinjstvo u režiji Seana Bakera i francusko-alžirsku dramu redateljice Rayhane Obermeyer U mojim godinama još skrivam da pušim. Četvrtak i petak, 12. i 13. travnja u Kinoteci u znaku su 12. Festivala tolerancije - JFF Zagreb, društveno angažiranog festivala koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice. U Kinoteci će biti prikazano ukupno 11 dokumentarnih i igranih, kratkometražnih i dugometražnih naslova. 

Dva naslova u čevrtak gledatelje vode u Afriku: kenijsko-njemački kratki film redateljice Katje Benrath Watu Wote: Svi mi temelji se na istinitom događaju tijekom kojeg su se muslimanski putnici solidarizirali s kršćanima za vrijeme terorističkog napada na autobus, a dokumentarac Pobuna Burkinabè redateljice Lare Lee prikazuje kreativni, nenasilni otpor angažiranih građana i umjetnika u Burkini Faso. U četvrtak također ne propustite dokumentarac Još nije pao mrak u režiji Frankieja Fentona, nevjerojatnu priču mladog irskog redatelja koji unatoč dijagnozi motoričke neuronske bolesti, nastavlja režirati nagrađivani igrani film koristeći samo svoje oči.

Iz programa u petak, 13. travnja izdvajaju se dva dokumentarca: američki Dobro proživljeni životi redateljice Sky Bergman slavi nevjerojatnu duhovitost, mudrost i iskustvo osoba između 75 i 100 godina starosti, dok dokumentarni film Alessandra d'Emilia i Nike Šaravanje Zbor zalaska sunca, temeljen na "Fragmentima izumiranja" Davida Monacchija prati eko-akustičnog skladatelja u njegovoj potrazi za čistim kontinuiranim 3D zvukovljem u udaljenim prašumama Ekvadora. U petak također ne propustite politički nekorektnu austrijsku komediju o suvremenim klišejima koji prate strance Imigranti u režiji Armina T. Riahija. Njegovi junaci su dva dečka iz Beča imigrantskog podrijetla koji se za potrebe dokumentarne serije o etnički miješanom predgrađu pretvaraju da su sitni kriminalci i tvrdoglavi migranti skloni lukavstvu i prepredenosti.

Subotnja matineja u 11 sati rezervirana je za animirani film Petar Zecimir, ekranizaciju popularne knjige Beatrix Potter, a subotnja večer za najnovije ostvarenje Romana Polanskog Prema istinitoj priči. U adaptaciji istoimenog romana francuske književnice Delphine de Vigan poznata spisateljica (Emanuelle Seigner) gubi nadahnuće nakon objavljivanja uspješnog romana. Na jednom od potpisivanja knjiga, upoznaje mladu i neodoljivo šarmantnu Elle (Eva Green) koja joj se predstavlja kao ghost writer na autobiografiji poznate televizijske zvijezde. Elle na početku djeluje kao inteligentna, skromna mlada žena s interesantnim pogledima na život. Stvarnost je međutim malo drugačija.

Ulaz na filmove i predavanja u sklopu Festivala tolerancije - JFF Zagreb je besplatan uz prethodno podizanje ulaznica na blagajni kina. Filmovi iz redovnog programa Kinoteke prikazuju se od 20 sati, osim subotnjih matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznice za projekcije filmova izvan aktualne kino distribucije i za matineje iznosi 15 kuna, a cijena ulaznica za večernje projekcije filmova iz aktualne kino distribucije iznosi 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr.  

10.04.2018. 16:00:00
Novi komentar
nužno
nužno