« Skijanje
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
BRAVO

Tini Maze olimpijsko zlato u spustu

Tina Maze je napokon stigla do zlata u nevjerojatnom raspletu podijelivši ga sa Švicarkom Gisin, prvi puta u olimpijskoj povijesti

Tina Maze ostvarila slovenski san
Tina Maze ostvarila slovenski san (Facebook)
Više o

Tina Maze

,

ZOI Soči

Tina Maze ispunila je san i postala osvajačica zlatne olimpijske medalje. Podvig je ostvarila u spustu, nakon što je razočarala najviše samu sebe neuspjehom u kombinaciji.

Po prvi puta u olimpijskoj povijesti zlato su osvojile dvije skijašice, jer je u dlaku isto vrijeme imala i Švicarka Dominique Gisin.

Spust se tako pokazao kao disciplina u kojoj najčešće na Olimpijadama pobjednici nisu unaprijed zacrtani favoriti, jer ove sezone Maze nije imala ni tračak prošlogodišnje forme kad je ponizila cjelokupnu konkurenciju i osvojila Veliki kristalni globus s ogromnom prednošću.

Gisin je, s druge strane, zadnju pobjedu u Svjetskom kupu ostvarila pred četiri godine u Crans-Montani i to u super G-ju.

Broncu je osvojila Švicarka Lara Gut, dok su favoritkinje Julia Mancuso i Maria Hoefl - Riesch završile kao deveta i trinaesta.

Vrijedi spomenuti lijepu gestu olimpijske pobjednice koja je odmah zahvalila Ivici Kosteliću na savjetu i podršci prije utrke - Ivica joj je rekao da se baci na glavu i skija kao da joj je to zadnja utrka u životu. Tina, inače poznata po odličnim odnosima s našom reprezentacijoj, poželjela je Ivici isto. Pozlatile joj se riječi ...

Rezultati olimpijskog spusta:

1. Tina Maze (Slo) 1:41.57 
2. Dominique Gisin (Švi) 1:41.57 
3. Lara Gut (Švi) +0.10 
4. Daniela Merighetti (Ita) +0.27 
5. Fabienne Suter (Švi) +0.37 
6. Lotte Smiseth Sejersted (Nor) +0.44 
7. Edit Miklos (Mađ) +0.71 
8. Julia Mancuso (SAD) +0.99 
9. Nicole Hosp (Aut) +1.05 
10. Ilka Stuhec (Slo) +1.08

12.02.2014. 16:04:36
Novi komentar
nužno
nužno