« Skijanje
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
SCHLADMING

Tina Maze svjetska prvakinja u super G, Vonn slomila nogu

Pobjedu i zlato Tine Maze zasjenio je strašan pad njene najveće konkurentice Lindsey Vonn koja je helikopterom prebačena u bolnicu

Zlato za Maze, pad za Vonn
Zlato za Maze, pad za Vonn (Screenshot)
Više o

zlato

,

Super G

,

Tina Maze

,

SP u Schladmingu

Svjetska prvakinja u superveleslalomu je danas u Schladmingu postala Tina Maze, pobijedivši ospred Švicarke Lare Gut i Amerikanke Julije Mancuso.

No, zlatno slavlje bilo je uzdrmano padom Lindsey Vonn, proteklih godina najbolje svjetske skijašice i prvakinje u ovoj disciplini iz 2009. godine. 

Na drugom je prolazu Vonn još imala zaostatak za Maze, prilično dostižan, no nezgodno je doskočila, izgubila ravnotežu i napravila salto, zabila se u vrata i ostala nepomično ležati nakon pada.

Helikopter je odnio nesretnu Vonn u bolnicu, a prvi nalazi kažu da je slomila nogu i dobro se ugruvala, no ništa ozbiljnije od toga nije pronađeno. 

Da li je moguće da će Maze ponoviti podvig od Lasse Kjusa koji je 1999. godine u Vailu i Beaver Creeku osvojio medalje u svim disciplinama? Sve se čini da jest ... Kjus je također otvorio zlatom u super G, pobijedio i u veleslalomu, a u ostalim disciplinama osvojio srebro.

05.02.2013. 17:03:49
Novi komentar
nužno
nužno