« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
PROBLEMI

Timeline ne želi većina korisnika Facebooka

Najava obveznog Timelinea za sve korisnike Facebooka naišla je na snažan otpor, Zuckerberg i dalje inzistira

Hoće li Timeline pokopati Facebook
Hoće li Timeline pokopati Facebook (Facebook)
Više o

Facebook

,

javna ponuda dionica

,

Facebook Timeline

,

brisanje profila

,

deaktivacija profila

,

aktivacija

Ako želite odmah postati tvrtka koja na burzi vrijedi 100 milijardi dolara, za to morate pružiti jako dobre dokaze svim potencijalnim ulagačima. Kako se ova okrugla cifra jako svidjela Marku Zuckerbergu, koji ubrzano priprema izlazak Facebooka na burzu, odlučio je ubrzati sve promjene kako bi ispao što bolji.

No, prema rezultatima Sophosove ankete, Zuckerberg se nalazi pred zidom koji će jako teško prijeći. Korisnici njegovog Facebooka, naime, ne vole novi način prikazivanja Timeline, i to u tolikom broju da bi se Zuckerberg trebao ozbiljno zabrinuti. Samo 8 posto korisnika smatra da je Timeline dobar i koristan, dok su ostali sasvim zadovoljni starim profilima i ne žele ih mijenjati.

Najviše zamjerki na Timeline je objava apsolutno svih postova i interakcija koje ste ikad imali na najvećoj socijalnoj mreži. Naravno, sve je moguće mijenjati i sakriti, no prosječni korisnik je očito jedva naučio funkcije koje Facebook ima bez Timelinea, i ne želi se mučiti i brisati gluposti koje je pijan stavio na Fejs pred tri godine.

Otpor je toliko velik da se po forumima i na samom Fejsu najavljuje masovan egzodus korisnika ukoliko Facebook stvarno nasilno aktivira Timeline apsolutno svima, što bi definitivno srušilo Zuckerbergove planove za najveći IPO u povijesti.

Štoviše, kako gotovo trećina ispitanika u jednom drugom istraživanju tvrdi da zapravo ne zna zbog čega još uvijek imaju otvoren profil na Facebooku, obvezna aktivacija Timelinea za sve korisnike mogla bi se obiti o glavu petom najinventivnijem čovjeku prema mišljenju njegovih sunarodnjaka ...


30.01.2012. 18:48:00
Novi komentar
nužno
nužno