« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Tifon ulaže u nove benzinske

Tvrtka koja je u potpunom vlasništvu MOL-a planira povećati broj crpki.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)
Više o

MOL

,

Tifon

,

benzinske crpke

Tvrtka Tifon do kraja ove godine u Hrvatskoj planira povećati broj svojih benzinskih postaja sa sadašnjih 38 na 40 do 42, a za iduću godinu planira još osam do deset novih postaja sa ulaganjima od oko milijun eura u objekte svake od postaje.

Time bi Tifon, koji je od prošle godine u 100 postotnom vlasništvu mađarskog MOL-a, gotovo u cijelosti benzinskim postajama pokrio hrvatsko tržište, istaknuo je između ostalog direktor te tvrtke Tamas Gabor na današnjem predstavljanju nove marketinške strategije Tifona.

Tom strategijom, kazao je Gabor, Tifon se još više želi približiti kupcima, a njezin dio je i ponuda novih kvalitetnih benzinskih i dizelskih goriva na njihovim crpkama pod robnom markom Tifon Class.

Ta će goriva od sutra biti u prodaji, a zadovoljavaju Euro 5 normu kvalitete, što će prema propisima koji stupaju na snagu s 1. siječnjem iduće godine morati ponuditi sve kompanije na području EU-a. Za cijene novih goriva kazao je da će biti povoljne, te da gorivo nabavljaju iz modernih rafinerija srednje i istočne Europe i Italije.

Upitan za trenutni tržišni udjel Tifona u prodaji naftnih derivata u Hrvatskoj Gabor je kazao da je to teško reći precizno jer nema pouzdanih izvještaja drugih tvrtki, ali da vjeruje da se kreće od 7 do 9 posto. (hina/metro-portal)

30.09.2008. 14:41:51
Novi komentar
nužno
nužno