« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Institucionalni ulagači pristali prodati MOL-u

Oni koji raspolažu vašim mirovinama odlučili se za prihvaćanje ponude MOL-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

dionice Ine

,

MOL

,

mirovinski fondovi

,

ponuda MOL-a

,

institucionalni investitori

Predstavnici AZ mirovinskih fondova, Auctor brokerske kuće, Erste investa, PBZ CO mirovinskog fonda i PBZ Investa na današnjem su sastanku odlučili prihvatiti javnu ponudu MOL-a u kojoj se ta kompanija obvezuje platiti 2.800 kuna po dionici Ine, kaže se u zajedničkom priopćenju tih institucionalnih ulagača.

Sudionici sastanka zaključili su kako su se tijekom protekla tri tjedan tržišne prilike značajno promijenile jer je na svjetskim tržištima kapitala nastupila kriza koja je značajno smanjila vrijednost kompanija i dovela do propasti velikih financijskih institucija.

Također, jučerašnja odluka Predstavničkog doma američkog Kongresa o neprihvaćanju zakona o sanaciji financijskog sektora u daljnjoj je mjeri produbila neizvjesnost na financijskim tržištima, kaže se u priopćenju.

S obzirom na navedene događaje i stanje na cjelokupnom svjetskom financijskom tržištu, svaki od navedenih institucionalnih investitora pojedinačno će odlučiti u kojem će omjeru prihvatiti javnu ponudu MOL-a za dionice Ine, dodaje se.

U priopćenju se također ističe da institucionalni ulagači i dalje smatraju da ponuđena cijena ne predstavlja fundamentalnu vrijednost dionica Ine te izražavaju nadu da će se nastavak privatizacijskog procesa nakon javne ponude odvijati u povoljnijim tržišnim prilikama i da će biti postignuta bolja cijena koja će prema važećim zakonskim odredbama biti ponuđena i onima koji prihvate javnu ponudu MOL-a.

MOL-ova dobrovoljna ponuda za preuzimanje odnosi se na nešto više od 30,16 posto dionica Ine, odnosno na sve dionice Ine koje nisu u vlasništvu MOL-a i hrvatske Vlade. Ta javna ponuda ističe 3. listopada.

Prema posljednjim podacima Središnje depozitarne agencije (SDA), do sada je, zaključno s jučerašnjim danom, za prihvaćanje ponude MOL-a deponirano 89.419 dionica, što predstavlja nešto manje od 3 posto dionica na koje se javna ponuda odnosi. (hina/metro-portal)

30.09.2008. 14:34:28
Novi komentar
nužno
nužno