« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
BORBA

Threads skupio više od 100 milijuna korisnika u pet dana

Bitka Muska i Zuckerberga se zahuktava i sve je otvoreno - Elon će morati otvoriti neke stvari koje je sada pozatvarao ;)

Threads rastura
Threads rastura (Arhiva)
Više o

Mark Zuckerberg

,

Twitter

,

Elon Musk

,

Threads

Threads obara nove rekorde s brojem korisnika od pokretanja u srijedu, a slavne osobe poput Jennifer Lopez i Kim Kardashian pridružile su se platformi koju se smatra prvom ozbiljnom prijetnjom Twitteru u vlasništvu Elona Muska.

Twitter je odgovorio prijetnjom da će tužiti Metu zbog aplikacije, ističući da je div u sektoru društvenih mreža koristio njegove poslovne tajne i druge povjerljive informacije.

Pravni stručnjaci sumnjaju da je ta tvrdnja teško dokaziva.

Sprint Threadsa do 100 milijuna korisnika bio je mnogo brži od dva mjeseca koja su bila potrebna ChatGPT-u u vlasništvu OpenAI-ja u siječnju, što ju je učinilo najbrže rastućom aplikacijom za potrošače u povijesti, prema studiji UBS-a.

Twitter je prema izvješću kompanije u srpnju prošle godine imao skoro 240 milijuna dnevnih korisnika koji mogu zarađivati od svog sadržaja.

Trenutačno u aplikaciji Threads nema reklama, a Mark Zuckerberg je rekao da će tvrtka razmišljati o monetizaciji tek kada bude jasan put do 1 milijarde korisnika.

Stručnjaci kažu da bi Threads mogao privući korisnike Twittera nezadovoljne nedavnim promjenama na toj platformi.

Threads omogućuje korisnicima objavljivanje do 500 znakova i ima puno značajki sličnih Twitteru.

Threads je dostupan za preuzimanje u više od 100 zemalja uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, ali još nije u Europskoj uniji zbog regulatornih problema.

Meta, u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram, nazvala je novu aplikaciju "početnom verzijom" i planira dodatne značajke poput mogućnosti interakcije s ljudima na drugim aplikacijama društvenih medija poput Mastodona.

11.07.2023. 20:00:00
Novi komentar
nužno
nužno