« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NOVOSTI

Tesla Motors izbacio prvi električni SUV - model X

Proizvođač električnih vozila Tesla Motors nakon sportskog kupea i klasične limuzine na tržište je izbacio i prvo potpuno električno sportsko terensko vozilo

Model X novi je adut Tesla Motorsa
Model X novi je adut Tesla Motorsa (Tesla Motors)
Više o

Tesla Motors

,

Model X

,

električni SUV

Model X službenoje  predstavljen blizu tvornice Tesla Motors u Kaliforniji, a prvih šest modela tog SUV-a su već isporučeni kupcima.

Direktor Tesle Elon Musk rekao je da model X postavlja novi standard u automobilskom inžinjerstvu, sa zadnjim krilnim vratima koja se otvaraju na gore. U ovaj se model može smjestiti sedmero ljudi u tri reda. Navigacija, glazba i kontrole u kabini se nalaze na 17-inčnom ekranu.

Model X je treći auto 12 godine stare kompanije Tesla, poslije modela roadster koji se prestao proizvoditi 2012., i limuzine model S.

Novi Teslin model trebao bi privući nove kupce, naročito žene, jer cilja na tržište luksuznih SUV-ova. Na ovom segmentu tržišta u SAD-u u kolovozu je zabilježen porast prodaje od 17 posto, što je pet posto bolje nego u cijeloj autoindustriji.

Potpuno opremljen model X stoji142.000 dolara, dok bi osnovni model trebao stajati oko 93.000 dolara.

Model X ima istu šasiju i motor kao Teslin "model S", ali za razliku od svog prethodnika ima nekoliko opcija za baterije. Baterije mogu trajati oko 400 kilometara, a jedna od verzija brzinu od 100 kilometara na sat dostiže za 3,2 sekunde.

01.10.2015. 15:40:00
Novi komentar
nužno
nužno