« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ISTRAGA SE NASTAVLJA

Terre'blanche htio homoseksualni odnos pa ubijen?

Glasnogovornik policije je potvrdio da je homoseksualni seks jedna od stvari koja se istražuje u vezi ubojstva ultradesničara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

seks

,

JAR

,

Južnoafrička Republika

,

Eugene Terreblanche

,

homoseksualni odnos

Južnoafrička policija istražuje da li postoji veza između homoseksualnih odnosa i ubojstva rasističkog vođe Eugenea Terre'blanchea koji je 3. travnja pronađen premlaćen, isječen i gol od struka na dolje, priopćila je u nedjelju policija.

Za ubojstvo su osumnjičena dvojica crnaca koji su radili na njegovoj farmi, a odvjetnik jednog od osumnjičenih je kazao da je Terre'blanche ubijen nakon što je zahtijevao seks s barem jednim od njih dvojice.

Glasnogovornik policije je potvrdio da je homoseksualni seks jedna od stvari koja se istražuje u vezi tog ubojstva. Tisuće njegovih sljedbenika je na sprovodu pjevalo staru himnu JAR-a, mašući zastavama iz doba apartheida.

Šezdesetdevetogodišnji Terre'blanche bio je predvodnik ultradesničarske rasističke struje koja se protivila ukidanju apartheida početkom 90-ih, iako je njegova stranka nakon kraja tog sustava imala samo marginalnu ulogu u političkom životu JAR-a. Služio je i zatvorsku kaznu nakon što je jednog crnca premlatio skoro na smrt. (hina/metro-portal)

11.04.2010. 15:29:00
Novi komentar
nužno
nužno