« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
BIZNIS

Terme Olimia i Tuhelj predstavile sjajne rezultate

Zajedno s općinom Podčetrtek, FIJET Slovenija 2015. dodijelio je Termama Olimia i općini Podčetrtek, Kristalni Triglav za međusobnu suradnju

Odlični poslovni rezultati
Odlični poslovni rezultati (Terme Tuhelj)
Više o

Terme Tuhelj

,

Terme Olimia

,

Aqualuna

Kao što je bilo najavljeno i na zadnjoj press konferenciji, Terme Olimia su renovirale poznati Wellness hotel Sotelia****s te mu dodali novu dozu šarma i elegancije. Obnovljen je i kongresni centar koji je sada još privlačniji za organiziranje raznih poslovnih skupova i događanja. Rekonstrukcija je povjerena slovenskom arhitektu Deanu Lahu koji je savršeno ukomponirao modernu arhitektu u prekrasnu okolicu Obsotelja. Investicija je vrijedna: 1,5 mio eur.

Cijela godina zaokružena je proslavom 50 godina termalnog turizma gdje goste očekuju brojna iznenađenja. Od 1966. pa sve do danas u Terme Olimia investiralo se zaista mnogo čemu svjedoče i brojne nagrade koje krase zidove resorta i svrstavaju Terme Olimia u sam vrh wellness turizma. Terme Olimia s cjelovitom wellness ponudom, najprestižnijim Wellness Orhideliom, koja je u zadnjih 7. godina proglašena najboljim wellness centrom u Sloveniji, vodenim atrakcijama koje su najviše istaknute u ljetnim mjesecima kada brojni posjetitelji posjećuju Termalni park Aqualuna i uživaju u brojnim vodenim atrakcijama za sve generacije, zdravstvenim programima, opuštanjem u svijetu sauna, uživanjem u različitim kulinarskim delicijama, rekreacijom, prekrasnom prirodom... sastavljaju mozaik preporođenog života u Termama Olimia. Zajedno s općinom Podčetrtek, FIJET Slovenija 2015. dodijelio je Termama Olimia i općini Podčetrtek, Kristalni Triglav za međusobnu suradnju, a Aqualuna proglašena je najboljim velikim termalnim kupalištem.

Punionica za električna vozila

U sklopu proslave 50 godina termalnog turizma, Terme Olimia pripremile su i iznenađenje za sve vlasnike sve popularnijih električnih automobila, tako da su u sklopu svoje garaže postavili 2 punionice za električna vozila koje su jedne od prvih na ovom području.

Novosti u Termama Tuhelj

Kako smo već i navikli na brojne novitete u Termama Tuhelj, u prvoj polovici 2016. godine, nastavljaju razvoj projekta Art&Spa gdje su u restoran hotela postavili paletu slika umjetnice Mirjane Smolić koja je na skladan način ukomponirala boje i začinsko bilje te tako upotpunila prostor front cookinga restorana Lati i učinila ga još privlačnijim.

U tijeku je i obnova jednog dijela hotela u kojem se nalaze 46 soba koje su smještene u prizemlju te na 2 kata kao i obnova hodnika koji se nalaze u tom dijelu objekta.

Ljeto u Termama Olimia i Termama Tuhelj

Kamo ako ne k nama? Ili na slovenskom Kam, če ne k nam? - slogan je ljetne kampanje Terma Olimia što bi se idealno ukomponiralo i u ljetnu kampanju Terma Tuhelj jer svi putovi ipak vode k njima. Terme Olimia ponovno iznenađuju sa spektakularnom Aqualunom i vodenim sadržajima poput King Kobre i odličnih životinja u prirodnoj veličini koje su dio Aqua safarija koji pozivaju kako najmlađe goste tako i one malo starije. Tu se ljetna priča nastavlja sa sloganima Tko, ako ne ti? i Kada, ako ne sada?

Splash ljeto u Termama Tuhelj s odličnim dnevnim vodenim događanjima bit će dovoljan razlog da posjetite Vodeni planet ovog ljeta. Ako k tome dodamo i popularne vodene atrakcije i društvo novih ambasadora Saše Lozara i Sanje Doležal, onda je to još jedan razlog više. U splash ljeto, Terme Tuhelj ove godine ukomponirali su i Art&Wine fest, festival glazbe i vina koji će se odvijati svake subote od 20:30 h u popularnoj SpaAreni. Gosti će moći uživati u koncertima poznatih glazbenika kao što je Hana Hegedušić, Goran Karan, Ksenija Erker, Tomislav Goluban, Mario Rašić i mnogih drugih, a ulaz je besplatan za sve. Sva ljetna događanja bit će dio 1. urbanog festivala umjetnosti i wellness-a gdje će gosti svaki tjedan moći uživati u jednoj vrsti umjetnosti.

Odlični rezultati i u prvih 5. mjeseci poslovanja u Termama Olimia i Termama Tuhelj

U Termama Olimia ostvarili smo 113.002 komercijalnih noćenja u prvih 5 mjeseci 2016. godine što je za 5,6% više noćenja nego u istom periodu 2015 godine. Od siječnja do svibnja ove godine, ostvarili smo 6,9 miliona eura prihoda što je za 6,5% više od istog perioda 2015. godine. Ako gledamo isti period 2014. godine, to je rast od 9,6%. Rezultat poslovanja za prvih 5 mjeseci 2016. godine iznosi 460 tisuća eura dok je rezultat poslovanja 2015. godine, za isti period, iznosio 261 tisuća eura.

U Termama Tuhelj ostvarili smo 39.352 komercijalnih noćenja u prvih 5 mjeseci 2016. godine što je 20,7% više noćenja nego u istom periodu lani. Ostvarili smo 2,4 miliona prihoda, što je 17,6% više prihoda nego u istom periodu 2015 godine i 13,3% više nego u istom periodu 2014.g. Rezultat poslovanja za prvih 5 mjeseci 2016. godine iznosi 141 tisuća eura što je u odnosu na isto razdoblje 2015. i 2014., puno bolje.

»Vrlo smo zadovoljni s rezultatima u prvih 5 mjeseci poslovanja. Još više iz razloga što možemo razvijati nove projekte kojima podižemo razinu kvalitete naših usluga i zadovoljstvo naših gostiju. I u sljedećem razdoblju planiramo nove investicije koje će uvelike utjecati na naše poslovne rezultate.« - ističu direktori Terma Olimia i Terma Tuhelj, Florjan Vasle i Vasja Čretnik. 

22.06.2016. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno