« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
SAVEZ

Tehnološki divovi protiv terorizma

Tvrtke su odlučile podijeliti tehnička rješenja za uklanjanje terorističkih sadržaja, kao i dokazati da surađuju sa stručnjacima za borbu protiv terorizma

ISIL je popularnost stekao upravo online
ISIL je popularnost stekao upravo online (Arhiva)
Više o

Google

,

Microsoft

,

terorizam

,

Facebook

,

borba protiv terorizma

,

Twitter

Facebook, Google, Twitter i Microsoft dogovorili su formiranje globalne radne grupe kako bi uskladili napore da uklone terorističke sadržaje sa svojih platformi.

Reagujući na pritiske europskih vlada i američke administracije zbog brojnih militantnih napada, tvrtke su odlučile podijeliti tehnička rješenja za uklanjanje terorističkih sadržaja, kao i da surađuju sa stručnjacima za borbu protiv terorizma.

Globalni internet forum za borbu protiv terorizma "formalizirat će i strukturirati postojeće i buduća područja suradnje između naših kompanija i njegovati suradnju s manjim tehnološkim kompanijama, grupama civilnog društva, vladama i nadnacionalnim tijelima, kao što su EU i UN", navodi se u zajedničkoj izjavi četiri tehnološka giganta.

Kako prenosi Reuters, ovaj potez tvrtki rezultat je poziva šefova država i vlada europskih država tehnološkim kompanijama da uspostave industrijski forum i koriste nove tehnologije i alate kako bi se unaprijedili automatsko detektiranje i uklanjanje ekstremističkih sadržaja.

Novi zakoni i kazne

Politički pritisak na kompanije je porastao nakon najave novog zakonodavstva na nivou EU, a konkretno je samo Nemačka predložila zakon kojim se društveni mediji kažnjavaju kaznom do 50 milijuna eura, ukoliko brzo ne uklone postove koji šire mržnju.

Kompanije će tražiti načine da unaprijede suradnju, po uzoru na bazu podataka kreiranu u prosincu, u kojom se dijeli jedinstven digitalni otisak koji označava video ili fotografije terorističkog sadržaja.

One će razmjenjivati najbolje prakse detektiranja sadržaja, kao i definirati "standardne transparentne metode izvještavanja o uklanjanju terorističkih sadržaja".

Početkom lipnja, Facebook je pojačao napore da ukloni takve sadržaje kao odgovor na kritike političara da tehnološki giganti ne čine dovoljno da zaustave militantne grupe koji koriste tu platformu za propagandu i regrutiranje.

Google je najavio dodatne mjere kako bi identificirao i uklonio terorističke i nasilne sadržaje sa svoje YouTube platforme.

Kompanije društvenih medija su najavile da će raditi i s manjim kompanijama kako bi im pomogle da uklone ekstremističke sadržaje.

09.07.2017. 12:44:00
Novi komentar
nužno
nužno