« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
NOVOSTI

Techno je glazba, kaže sud

Oni koji ga vole u to nikad nisu ni sumnjali, a sad su dobili i potvrdu. Njemački je sud odlučio da je techno glazba i da klubovi trebaju imati istu poreznu olakšicu kao i koncertne dvorane.

Naravno!
Naravno! (Arhiva)
Više o

techno glazba

Savezni financijski sud (BFH) složio se s tužiteljima, među kojima je bio i legendarni berlinski klub Berghain, koji su tvrdili da državi ne bi trebali plaćati standardnih 19 posto PDV-a na prodane ulaznice kad koncertne dvorane uživaju u nižoj stopi od sedam posto.

Sud je obrazložio da "prosječni posjetitelj" techno ili house kluba ondje dolazi prvenstveno zbog glazbe DJ-eva što noćne klubove čini "sličnim koncertima" neovisno o tomu ima li pjevača ili glazbenika koji sviraju instrumente.

DJ-evi ne puštaju samo glazbu, oni izvode i svoje glazbene komade koristeći se instrumentima u širem smislu kako bi stvorili nove zvučne sekvence s vlastitim karakterom, objasnio je sud.

Ova odluka rijetka je dobra vijest za njemačke noćne klubove koji su zbog pandemije ove godine bili zatvoreni više od šest mjeseci i strahuje se da mnogi neće preživjeti ovu krizu unatoč vladinoj gospodarskoj pomoći.

17.11.2020. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.11.2020. 10:03
    dobri stari tehno culture beat mr vain
Novi komentar
nužno
nužno