« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
NOVOSTI

TATA Nano dizel dolazi u veljači 2014.

Potom dolazi i novi karoserijski oblik Nano Sedan pokretan novim većim i snažnijim motorima, Fiatovim 1,3 dizelašem i 1,2 benzinskim turbo benzincem

Nano kreće dalje
Nano kreće dalje (Automania)
Više o

Tata Nano

,

sedan

,

hatchback

Indijski proizvođač automobila TATA potvrdio je kako će uskoro tijekom 2014. godine na tržište izbaciti nove pogonske motore za automobil Nano. U planu je dizelski motor koji bi u karoseriji Nano trebao imati premijeru već ove veljače na salonu Indian Auto Expo.

Turbo dizelski motor imat će dva cilindra,  obujam 800 ccm i najveću snagu 45 KS, te će potrošnjom od 2,0 do 2,3 l/100km kao takav biti uvjerljivo najštedljiviji automobil na brzo rastućem indijskom tržištu novih automobila.

No, tu nije kraj novostima. TATA Nano do sada egzistira samo u jednom karoserijskom obliku, kao dvodijelna kombi-limuzina s petora vrata, a TATA će ponuditi i nove karoserijske oblike - Nano hatchback koji je oblikovao Europski TATA studio za dizajn i Nano Sedan, trodijelnu karoseriju sa četvora vrata i klasičnim prtljažnikom na repu vozila.

Dva nova karoserijska oblika dobila bi navodno nove veće i snažnije motore, pa se kao potencijalni motori spominju Fiatov 1,3 litreni dizel i 1,2 litreni benzinski turbo motor, a Nano Sedan bi trebao dobiti i najsnažniju verziju s više od 100 KS.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

06.01.2014. 15:34:00
Novi komentar
nužno
nužno